Objavte vášeň pre dobré jedlo

0
1188

Predstavte si piknik s rodinou alebo priateľmi pod toskánskym slnkom. Čerstvé chrumkavé bagety, lahodná sušená šunka, voňavé paradajky, mäkká mozzarella, čerstvé maslo, kvalitný olivový olej… Už sa vám zbiehajú slinky? Taliani vášnivo milujú dobré jedlo, či už ho pripravujú, alebo vychutnávajú v kruhu svojich blízkych. Žiadne zložité kombinácie, žiadna komplikovaná príprava – len pár kvalitných surovín a skvelý, jednoduchý pokrm je na svete. Objavte s novým Bertolli svoju vášeň pre dobré jedlo v duchu najlepších talianskych tradícií. Vaša vlastná chuť rozhodne, čo k tomu bude najlepšie – tak skúšajte a vychutnávajte!

Bruschetta s burratou, paradajkami a balzamikovou redukciou

Ingrediencie:

6 plátkov bagety alebo iného talianskeho chleba

Bertolli s maslom a olivovým olejom

strúčik cesnaku

300 g burraty (alebo mozzarelly)

kokteilové paradajky

olivový olej

hrsť čerstvej bazalky

balzamiková redukcia

morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Burratu vytiahnite z chladničky aspoň 20 minút pred servírovaním. V izbovej teplote vynikne jej sladko maslová chuť a bude mäkšia.

Paradajky pokrájajte na polovice či štvrtiny, zakvapnite olivovým olejom a premiešajte so soľou a čerstvo namletým čiernym korením.

Bagetu alebo iný taliansky chlieb nakrájajte diagonálne a opečte v rúre alebo na rozpálenom grile do zlatohneda. Potrite výdatne strúčikom cesnaku. Mierne vychladené plátky pečiva potrite Bertolli s maslom a olivovým olejom a postupne ukladajte ďalšie ingrediencie. Najskôr burratu, potom paradajky, ozdobte lístkami bazalky a nakoniec dochuťte balzamikovou redukciou. Podávajte s úsmevom J

Tipy:

  • Pokiaľ máte v okolí Taliana, určite si od neho vyžiadajte práve burratu. Ide o mäkký čerstvý syr pripomínajúci roztomilé vrecko. Vonkajšia pevnejšia vrstva je naplnená smotanou a malými, akoby natrhanými kúskami syrovej hmoty. Chuť je veľmi lahodná, maslová a návyková.
  • Balzamikovú redukciu kúpite už hotovú alebo si ju sami pripravte prevarením 1 dielu skaramelizovaného cukru s 1,5 dielu octu aceto balsamico. Redukcia vydrží v chladničke až 1 rok.
  • Odporúčame kombináciu so suchým bielym vínom s kvetinovou arómou, akým je napríklad lahodné Pinot grigio z benátskej vinárskej podoblasti Breganze.
  • Bertolli s maslom a olivovým olejom je unikátny produkt – lahodná zmes v sebe spája chuť klasického masla s tým najlepším z olivového oleja. Bertolli s maslom a olivovým olejom má predovšetkým skvelú chuť, a to aj v jemne slanom variante, a navyše sa ľahko rozotiera.