Nový obchodný dom v Bratislave zastrešili mPVC fóliami

0
1121

Ako vybrať vysoko spoľahlivú strechu pre obchodný dom, bytový dom, priemyselný či administratívny objekt? To je otázka, ktorú si v súčasnosti dávajú mnohí investori i stavbári.

            Vhodným riešením môžu byť strešné mPVC fólie. Majú optimálny pomer kvality aj ceny, výbornú zvariteľnosť, vysokú odolnosť a dlhú životnosť. To všetko zavážilo aj u investora, u spoločnosti SCONTO Nábytok s.r.o., ktorý sa rozhodol zastrešiť svoj nový Obchodný dom v Bratislave mPVC fóliami od spoločnosti Icopal a.s.

Fólie vyrobené na Slovensku

V jednej z obchodno-priemyselných zón v Bratislave vyrástli dve haly s plochými strechami s celkovou rozlohou 17 000 štvorcových metrov. Jednou z nich je Obchodný dom spoločnosti SCONTO Nábytok s.r.o., druhou o niečo nižší sklad nábytku. Zastrešenie mPVC fóliami Monarplan® od spoločnosti Icopal a.s. si investor zvolil na základe odporúčania projektanta. „Ide o hydroizolačné mPVC fólie, ktoré dokážu dokonale odolávať rôznym poveternostným vplyvom, a vyznačujú sa jednoduchou, bezpečnou, rýchlou aplikáciou  a dlhou životnosťou,“ potvrdil Ing. Jaroslav Vaňo, produktový manažér Icopal a.s. Spomedzi mPVC fólií dostupných na trhu, sú pritom strešné fólie Monarplan® jediné, ktoré sú vyrábané priamo na Slovensku. Svoje dlhoročné skúsenosti z Holandska s ich výrobou odovzdala medzinárodná skupina Icopal výrobnému závodu v Štúrove.

Špeciálne požiadavky

Fóliové hydroizolačné systémy vďaka svojim vlastnostiam umožňujú aplikáciu vo všetkých ročných obdobiach. Výhodou je aj ich nízka hmotnosť, ktorá spôsobuje len minimálne zaťaženie nosnej konštrukcie stavby. Sú vhodné všade tam, kde je potrebné zrealizovať jednovrstvový systém hydroizolácie rýchlo, jednoducho a hospodárne. „Spoločnosť Icopal a.s. od začiatku komunikovala s investorom a na jeho požiadavku vyrobila vo svojom závode v Štúrove špeciálnu mPVC fóliu Monarplan® FM 1.5. A to s vylepšenými vlastnosťami a s predĺženou zárukou na 15 rokov,“ dodal J. Vaňo. Pokiaľ ide o samotnú realizáciu zastrešenia ako najvhodnejšie riešenie sa pre investora ukázala nasledovná skladba strechy: Na nosnú konštrukciu, ktorú tvoria trapézové plechy, sa najprv položila polyetylénová fólia ako parozábrana, potom tepelná izolácia a následne sa kládla mPVC fólia Monarplan®. Počas realizácie strechy výrobca neustále dozeral na správnu aplikáciu mPVC fólií na oboch strechách a následne vystavil investorovi špeciálny záručný list na funkčnosť striech.

INFOBOX:

Strecha z mPVC fólií na novom

Obchodnom dome V Bratislave:

Rozloha striech celkovo: 17 000 m2

Materiál: mPVC fólie Monarplan® FM 1.5

Výrobca mPVC fólií: spoločnosť Icopal a.s.

Hlavný dodávateľ: IN VEST s.r.o., Šaľa

Realizátor: spoločnosť ELORA Slovakia