Novej ponuke spoločnosti SAPELI dominuje príroda a dizajn skĺbené do dokonalej harmónie

0
1586

Najväčší český výrobca interiérových dverí a zárubní, spoločnosť SAPELI, uviedla na začiatku apríla na trh novinky, ktoré kombinujú najnovšie svetové trendy s precíznym prevedením renomovanej spoločnosti. Najnovšiu kolekciu materiálov tvorí 48 exotických drevených dýh, napríklad z exkluzívneho Eukalyptu dymového či Palisandra indického. Spoločnosť SAPELI, ktorá všetky svoje dvere vyrába formou zákazkovej výroby, navyše rozširuje svoju ponuku o dvere nadštandardných atypických veľkostí. 

Spoločnosť SAPELI predstavila novinky, ktoré obohatili už tak veľmi širokú ponuku najväčšieho českého výrobcu dverí a zárubní.

„Tento rok je, čo sa týka noviniek, plodný. Za veľmi obohacujúci považujem napríklad nový modelový rad MERA, ktorý je odrazom spotrebiteľského dopytu po týchto presklených modeloch v dizajne rámových dverí a je pritom dostupný za veľmi priaznivé ceny. Zákazníkom sme vyšli v ústrety aj doplnením obľúbenej modelovej rodiny KUBIKA o prevedenie v umelom povrchu ech SAPDECOR, čím sa nám podarilo znížiť cenu inak cenovo nákladných dverí s ozajstnou rámovou konštrukciou,“ hovorí Dušan Vrtal zo spoločnosti SAPELI.

Všetky novinky, ktorých je okolo dvadsať, sú súčasťou nového katalógu, do ktorého sa dostali aj atypické dvere rôznych nadštandardných veľkostí. „Atypické dvere v nadštandardných výškach boli až doteraz v podstate takou našou podpultovkou. Vzhľadom k tomu, že všetky dvere značky SAPELI sa vyrábajú na zákazku, boli sme ich schopní vyrobiť ak prišiel zákazník s požiadavkou na nadštandardné rozmery. Teraz sme sa rozhodli zaradiť atypy, čiže dvere až do výšky 274 centimetrov, do štandardnej ponuky, a dať tak najavo aj širokej verejnosti, že vieme vyrobiť v podstate čokoľvek. Nasledujeme svetové trendy, ktoré už dvere vysoké až do stropu miestnosti nejakú dobu hlásajú,“ dodáva Dušan Vrtal.

Štandardom sa okrem bezpolodrážkových dverí čoskoro stanú aj skryté zárubne, ktoré má SAPELI od tohto roku v ponuke aj v otočnom a reverznom prevedení. Tento typ osadenia dverí umožňuje dosiahnuť v interiéri čisté a hladké línie. To, že SAPELI myslí naozaj na najmenšie detaily prepojenia vašich dverí s interiérom, dokladá aj ďalšia novinka v podobe vypínačov a zásuviek v dekore vašich dverí. Vzhľadom k tomu, že v praxi sa vypínače a zásuvky nachádzajú najčastejšie v tesnej blízkosti dverí, ide o naozaj znamenitý nápad. Už sa tak netreba obávať situácií, kedy sa vypínače a zásuvky nehodia do celkového dizajnu miestnosti.

Okrem vyššie uvedených technických noviniek prichádza SAPELI na trh aj s rozšírenou ponukou dýh. Tento materiál si u zákazníkov znovu získava zaslúženú obľubu a ocenenie pre svoje úžitkové vlastnosti. Najnovšie svetové trendy sa zosobňujú v takzvaných sukatých dýhach, ktorých celkový vzhľad sa viac približuje prírode a dverám z masívu. Ako aj názov napovedá, na týchto dverách sú dominantné hrče, čím dvere pripomínajú jednoliaty celok prírodného pôvodu. „Zákazník, ktorý si kupuje masívnu drevenú podlahu, patrí do kategórie náročnejších klientov, ktorá má vyššie nároky na zladenie interiéru a na kvalitu. Teraz už nebude zložité skombinovať masívnu dubovú, smrekovú alebo orechovú podlahu s typickými hrčami s dvermi v rovnakom prevedení, dizajne a kvalite,“ zdôvodňuje rozhodnutie pustiť sa do výroby dverí zo sukatých dýh Dušan Vrtal.

Veľmi lákavé sú takzvané exkluzívne dýhy, čiže dýhy z exotických drevín, napríklad z tropického stromu teak, ktorý je vyhľadávaný pre svoju jedinečnosť a elegantný vzhľad. Zaujímavý nádych dostanú dvere v dýhe z indickej jablone či svetlého bambusu. 48 vzorov dýh z exotických driev dopĺňa dizajnová séria, ktorú tvorí ďalších 49 rôznych vzorov.

Absolútnou novinkou v ponuke sú dýhy s priečnym rezom. Technologicky ide o úplne odlišný spôsob spracovania dreviny, vďaka čomu sú výsledné dvere zaujímavé svojím nesúrodým vzorom. V zahraničí veľmi populárna technika spracovania sa teraz dostáva aj do slovenských domácností.

„Dýhy s priečnym rezom sú veľmi obľúbené v Rakúsku. K nám sa táto módna vlna dostáva teraz. Na rozdieľ od klasického spracovania dýh tieto vznikajú trošku iným spôsobom. V podstate to znamená, že na reznom nástroji sú zámerné kazy (zuby), ktoré pri opracovaní dýhy vytvárajú v ploche hlboké ryhy. Vďaka tomu potom má výsledná drevina punc originality a zároveň autenticity, ktorý nemožno u umelých materiálov dosiahnuť,“ vymenováva odlišnosti Dušan Vrtal.

NOVINKY 2015

  • MERA – Nový model reaguje na trendy trhu v oblasti stále populárnejších dverí s rámovou konštrukciou. Ponúkame zákazníkovi dizajn rámových dverí, ale v klasickej sendvičovej konštrukcii za dobrú cenu.
  • KUBIKA PRAKTIK – Dostupnejšie varianty rámových dverí KUBIKA v umelých dekoroch.
  • ATYP – Sapeli je najväčšou zákazkovou výrobou dverí a zárubní v SR a oproti konkurencii má výhodu vo výrobe atypických prevedení. Vysoké dvere až do stropu predstavujú posledný trend v interiérovom dizajne. Opticky zväčšujú miestnosť a menia ju na výnimočný priestor.
  • KOLEKCIA 48 exkluzívnych DÝH + KOLEKCIA dizajnových DÝH – SAPELI je okrem iného tiež najväčším výrobcom dýhovaných dverí na Slovensku. Dýha je prírodný materiál z obnoviteľných zdrojov. Každá je jedinečná, pretože pochádza z drevín rozličných stromov z rôznych častí sveta. Prečo nemať doma jedinečnú vec, ktorú navrhol geniálny dizajnér, príroda.
  • SUKATÉ DÝHY – Nový trend v oblasti dýhovaných dverí, ktorý sa začína zo zahraničia dostávať aj na Slovensko. Preferujú ho predovšetkým zákazníci, ktorí majú vyššie nároky na celkové zladenie dizajnu, predovšetkým masívnych podláh s dverami.
  • DÝHY s priečnym rezom – Nový trend v oblasti dýhovaných dverí. Inšpirácia opäť prichádza zo zahraničia.
  • DÝHY SMREK A SMREKOVEC ROVNOLETÝ – Dizajnová kolekcia používajúca dekory ihličnatých drevín Oproti celomasívnym výrobkom má sendvičová konštrukcia SAPELI výhodu v podstatne menšej tvarovej deformácii než bežne ponúkané low-cost celomasívne výrobky.
  • SKRYTÉ HLINÍKOVÉ ZÁRUBNE – Dlhodobý trend na zahraničných trhoch. Obľúbené riešenie pre majetnejšiu skupinu zákazníkov, dizajnérov a architektov.
  • VYPÍNAČE v dekore SAPELI – Vypínače, ktoré sa dajú zladiť s rôznymi dekormi, ktoré SAPELI ponúka.