Ness svojou aplikáciou pomáha ľuďom so sklerózou multiplex

0
1011

Ness Technologies, Inc., globálny poskytovateľ komplexných riešení a business služieb v oblasti informačných technológií v spolupráci so spoločnosťami Novartis Slovakia, s.r.o., Orange Slovensko, a.s., a Asbis SK, s.r.o., sa zapojil do programu Kvalitnejší život so sklerózou multiplex, ktorý v júli 2013 vyhlásila Nadácia Pontis.

Ľudia so sklerózou multiplex (SM) denne bojujú s poruchami zraku, pamäte a vďaka obmedzenej motorike sa často dostávajú do sociálnej izolácie. Práve tieto problémy im spôsobujú, že zabúdajú na liečbu, čím sa ich zdravotný stav opätovne zhoršuje. Pomocnú ruku k riešeniu tohto problému sa rozhodla podať Nadácia Pontis, ktorá v spolupráci s partnermi pripravila program Kvalitnejší život so sklerózou multiplex. „Poskytnutím internetu na praktických tabletoch uľahčujeme motoricky limitovaným pacientom kontakt s okolitým svetom a pripravili sme pre nich špeciálnu aplikáciu, ktorá im pomôže dodržiavať pravidelnú liečbu a dozvedieť sa viac užitočných informácií súvisiacich s diagnózou.“, uviedla Iva Králová, koordinátorka programu.

Do projektu bolo zapojených 90 pacientov so SM a boli im zapožičané tablety obsahujúce aplikáciu E-DO, ktorú špeciálne pre tento projekt vyvinuli špecialisti v NESS Slovensko, a.s. Jej súčasťou je aj pripomienkovač užitia liekov, kontakty na lekárov, plánovanie termínov lekárskych vyšetrení, popis cvičení pre udržiavanie motoriky a celkovej mobility, informácie

o nárokoch na sociálnu podporu a ďalšie funkcie. „Sme radi, že naša aplikácia sa stala každodenným pomocníkom pacientom so SM. Tieto projekty nikdy nie sú jednoduché, nakoľko si vyžadujú znalosti stavu a priebehu chorôb, čo zvyšuje náročnosť na dodávateľa. Význam aplikácie potvrdil aj prieskum realizovaný na konci roka 2013, ktorého výsledkom sú pozitívne ohlasy pacientov aj ďalšie podnety na rozvoj aplikácie, ktorý v súčasnosti prebieha,“ povedal Patrik Fojtu, Senior Key Account Manager, NESS Slovensko, a.s.

Nadácia Pontis

Nadácia Pontis je jednou z najväčších nadácií na Slovensku. Podporuje firemnú filantropiu, presadzuje zodpovedné podnikanie a venuje sa rozvojovej spolupráci. S firmami spolupracuje pri realizácii ich filantropických aktivít a dobrovoľníctva zamestnancov. Poskytuje poradenstvo pri tvorbe filantropickej stratégie. Organizuje ocenenie za zodpovedné podnikanie a firemnú filantropiu Via Bona Slovakia. Spravuje 10 nadačných fondov, prostredníctvom ktorých firmy realizujú svoje darcovské aktivity. Nadácia Pontis je administrátorom združenia Business Leaders Forum. Presadzuje diverzitu na pracoviskách, ochranu životného prostredia v podnikaní, transparentnosť a zavádzanie štandardov v reportovaní zodpovedného podnikania. Viac informácií nájdete na stránke www.nadaciapontis.sk