iCON 2015

0
996

Už o necelý týždeň, presnejšie v dňoch 25. a 26. apríla 2015, sa v Národnej technickej knižnici v pražských Dejvicích uskutoční už tretí ročník festivalu milovníkov technológií – iCON. Hlavná konferencia, plná inšpiratívnych prednášok s účasťou zahraničných rečníkov, ktorí sú špičkami vo svojom odbore, prebehne už v sobotu. Na dvojdňový festival, kde si návštevníci budú môcť vyskúšať veľa noviniek, nechať si poradiť od odborníkov a samozrejme aj si nakúpiť doplnky pre svoje zariadenia, je vstup zdarma. 

Tohtoročný iCON bude zameraný, rovnako ako vlani, predovšetkým na „lifehacking“. Čo to vlastne je? Ide o rôzne činnosti, ktoré ľuďom uľahčujú život, pomáhajú im rozvíjať sa, jednoduchšie dosahovať ciele, či už s využitím rôznych aplikácií alebo len za pomocou ceruzky, papiera a „know-how“.

Sobotnú konferenciu tvorí 7 prednášok v podaní troch zahraničných rečníkov a špičiek z radov českých odborníkov.  Zo zahraničných hostí vystúpi na konferencii napríklad zakladateľ svetového hnutia skečnoutingu, čo je v podstate „povznesená“ forma čmárania poznámok a ich prevádzanie do aplikácie, Mike Rohde, a ďalej vynálezca takzvanej Slow TV Thomas Hellum – rečník, ktorého prednášku na konferencii TED videlo viac ako milión a pol divákov. Účastníci by si rozhodne nemali nechať ujsť prednášku Franka Meeuwsena a zistiť konečne, v čom všetkom spočíva čaro zelenej aplikácie Evernote, ktorú všetci poznajú, ale málokto ju vie aj naplno používať. Z českých rečníkov budú na programe prednášky Petra Máry, ktorý predstaví po prvýkrát v Česku najväčšiu novinku spoločnosti Apple – Apple Watch, ďalej na tipy a triky ako „hacknúť“ život, od autora niekoľkých úspešných kníh, Tomáša Baránka, obuvníka Radka Zachariáše, ktorému sa podarilo skĺbiť tradičné remeslo s novými technológiami a mnoho ďalších.

Na festivale, kde je vstup zdarma, sa návštevníci môžu okrem partnerských prednášok plných vychytávok pre múdre zariadenia, hračiek, či robotov, tešiť aj na predstavenie hudobnej sprchy, minikino, virtuálnu realitu v podobe v reálnom čase iPadom ovládaných autíčok, DJský pult a množstvo ďalších atrakcií. V sobotu aj v nedeľu sa bude natáčať videocast DIGIT, prebehnú zaujímavé panelové diskusie redaktorov popredných magazínov s tematikou Apple a stále sa bude niečo diať nielen na pódiu, ale aj na stánkoch partnerov. Nadšenci fotografie si nesmú nechať ujsť akciu s názvom Fotowalk – prechádzku s Honzom Březinom v okolí NTK s tipmi, ako fotiť lepšie.

Pre tých, ktorí radi spoznajú veci „do hĺbky“ budú už od piatku pripravené tréningy s rôznou tematikou. Ak sa teda chcete naučiť skečnoutovat priamo od zakladateľa tohto trendu, ovládať krok za krokom Evernote, zaobstarať si do Macu Office a naučiť sa s ním pracovať, naučiť sa správne prezentovať, mixovať na DJ pulte, zaregistrujte sa na www.iconprague.com/konference/#icontrenink

iCON Prague založila partia Apple nadšencov, ktorí sú zároveň profesionálmi vo svojich odboroch, či už ide o rôzne školenia metódy GTD (Getting Things Done), kreatívne písanie, či marketing. Založili ho z toho dôvodu, že Apple komunita je u nás obrovská, ľudia sa radi stretávajú a zdieľajú nové poznatky a zážitky. Pretože sa na konferenciách vystrieda hŕba známych osobností nielen zo sveta internetu, je to navyše skvelá príležitosť na zoznámenie sa a spoznávanie nových ľudí, ktorí majú spoločný záujem. V prípade Apple sa dá dokonca povedať životný štýl.