Gurmánske špeciality si môžete dopriať aj počas pôstu

0
1058

Súčasne s príchodom jari sa začína aj obdobie pôstu, ktoré trvá štyridsať dní. Podľa tradície ľudia v tomto čase jedia viac bezmäsitých a pôstnych jedál. Je to aj čas a príležitosť na očistu organizmu a prípravu našej línie pred letom. Reštaurácia na brehu Dunaja, River Bank, prišla s nápadom ľahkého pôstneho menu, ktoré bude svojim hosťom ponúkať až do Veľkej Noci.

„Našim hosťom chceme ukázať, že aj počas pôstneho obdobia si môžu dopriať gurmánske zážitky a preto sme zostavili menu ľahkých, jednoduchých jedál, ktoré sú ale zároveň v súlade s našim konceptom tradičnej prešporskej kuchyne s francúzskym šmrncom,“ vysvetľuje Igor Čehy, šéfkuchár Grand Hotela River Park, Bratislava. V rámci menu môžu hostia ochutnať pstruha, krupoto so zeleninou ratatouille, strukovinový bulgur šalát, ale aj očistnú kapustnicu s dubákmi a zemiakmi. Ako dezert si môžu hostia pripomenúť detstvo vďaka krupicovej kaši s orieškovým maslom a škoricou.

Pôstne menu môžete ochutnať v reštaurácii River Bank v bratislavskom Grand Hoteli River Park od 18. februára 2016 do 24. marca 2016.