Doprajte si záver roka v českých či slovenských kúpeľoch, alebo na horách

0
1089

Príjemne, veselo a navyše zdravo stráviť záver roka – tak to sa nepodarí človeku len tak ľahko. Zvyčajne oslavy konca roka končia hlavy bolením, prejedaním sa nezdravými jedlami a priberaním z polihovania na gauči. Urobte niečo pre svoje zdravie a strávte záver roka v kúpeľoch či na horách, kde si prídete na svoje s vynikajúcimi špecialitami, zábavou a zdravým pohybom. Kedysi nemysliteľné sa dnes stáva trendom. O pobyty na záver roka nielen na horách, ale aj v tradičných kúpeľoch je čoraz väčší záujem. Darujte si aj vy adventný, vianočný, či silvestrovský pobyt mimo domova a namiesto zhonu si vychutnajte wellness a pohyb na čerstvom vzduchu spojený s prechádzkami, či lyžovaním. Ale poponáhľajte sa. Najatraktívnejšie lokality majú Silvester vypredaný už v lete, ale zopár miest sa ešte nájde. A ak nie na Silvestra, tak na Mikuláša, či Vianoce. Neváhajte a objednajte si, kým je ešte z čoho vyberať.

Výkonný riaditeľ Kúpeľov (Lázní) Luhačovice, a.s., Ing. Jiří Dědek, MBA k tomu poznamenáva: ,,Hlavné kapacity na Silvestra už máme vypredané, niekoľko miest sa ešte nájde vo vilkách v alpskom štýle alebo útulnom penzióne. O niečo lepšie to pre záujemcov vyzerá na Vianoce a počas adventu. Adventný čas môžu naplno využiť na liečebný pobyt v hoteli Palace a na Vianoce si môžu rezervovať pobyt v našom najluxusnejšom ALEXANDRIA **** Spa& Wellness hoteli. Čaká ich tu neopakovateľná atmosféra, špičková gastronómia a služby najvyššej kvality. Okrem voľného vstupu do vyzdobeného wellness centra v štýle starorímskych kúpeľov, pobyt zahŕňa aj rad relaxačných procedúr. Jeho súčasťou je aj každodenný kultúrny program vo vyhlásenom nočnom klube s prvorepublikovou atmosférou. Vrcholom silvestrovských pobytov bude pre všetkých hostí slávnostný galavečer v Spoločenskom dome, počas ktorého bude hrať nielen tanečná hudba, ale aj moravská cimbalová muzika zo Strážnice. Hlavnými hosťami budú Heidi Janků a Michal David Revival. Večerom bude sprevádzať televízny a rozhlasový moderátor Aleš Cibulka. Sviatočné popoludnie na Nový rok spríjemní koncert v kostole Svätej Rodiny, kde sa predstaví komorný orchester CzechVirtuosi a organista Martin Jakubíček. Komu nestačia krásy Luhačovíc, môže s miestnou cestovnou agentúrou Luhanka poznávať Valašsko s Betlehemom v Hornej Lidči, vizovickým pečivom a exkurziou v likérke R. Jelínek.“

K najväčším lákadlom Luhačovíc patria blahodarné liečebné a wellness procedúry v tunajších zariadeniach akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice, popíjanie svetovo preslávenej Vincentky a jedinečná architektúra Dušana Jurkoviča. Kúpele Luhačovice, a. s., a Liečebné kúpele Jáchymov, a. s., vystupujú pod spoločným názvom Spa& Wellness Nature Resorts a od roku 2011 tvoria najväčšiu kúpeľnú skupinu v Českej republike.

Jáchymovské kúpele v českých Krušných horách sú po svete známe prepracovanou a efektívnou liečbou radónovou vodou. Sú jediné v strednej Európe, ktoré používajú na liečbu unikátnu radónovú vodu. Tá, narozdiel od iných zdrojov, nemá účinky chemické, ale energetické. Aj keď v tohtoročnej ponuke nemajú špeciálny produkt určený na záver roka, majú po celý december otvorené a ponúkajú mnoho osvedčených relaxačných a wellness programov. Počas víkendových i týždenných pobytov môžu návštevníci vyskúšať niektorý z prísadových kúpeľov či špeciálnych masáží, ako thajské, shiatsu, anticelulitídové, masáže horúcimi lávovými kameňmi, exkluzívnu čokoládovú masáž, reflexnú masáž nôh, alebo pobyt v soľnej jaskyni. Dvojiciam je určený vírivý kúpeľ Afrodité, ktorý je možné doplniť romantickou večerou pri sviečkach a nocľahom v hoteli Radium Palace. Novinkou je anti-aging program, ktorý s radónovou liečbou a ďalšími ozdravovacími procedúrami prispieva k spomaleniu procesu starnutia.

Kúpele Jáchymov rozširujú produktovú ponuku o program SNOWMÁNIA určený všetkým milovníkom zimných športov. S rozvojom Krušnohorského Inter Skiregion Fichtelberg – Klínovec rozširujú kúpele svoju ubytovaciu kapacitu o ďalších 29 izieb so 64 lôžkami. Pre milovníkov lyžovania pripravili pobytové balíky s polpenziou vrátane vstupu do aquacentra Agricola a viacdenných skipasov v areáli Inter Skiregion Fichtelberg – Klínovec. Skiareál Klínovec je najväčšie lyžiarske stredisko Krušných hôr a zároveň patrí k najkvalitnejším a najmodernejším lyžiarskym areálom v Českej republike. Leží v tesnej blízkosti hranice s Nemeckom. Susedstvo s nemeckým lyžiarskym areálom Fichtelberg umožnilo vznik jedinečného spojenia. Spolu v rámci Inter Skiregionu Fichtelberg – Klínovec ponúka 33 km výborne upravovaných zjazdových tratí všetkých obtiažností, ktoré sú obsluhované 1 kabínkovou lanovkou, 6 sedačkovými lanovkami a 10 vlekmi. V sezóne 2014/2015 čakajú na návštevníkov príjemné novinky. Lyžiarska ponuka bola výrazne rozšírená vybudovaním priestrannej červenej zjazdovky na južných svahoch Klínovca do Jáchymova. Jáchymovská teraz dosahuje až 100 metrov šírky as 500 m prevýšenia a 3 km dĺžky poskytne skutočne exkluzívny lyžiarsky zážitok. Obsluhovať ju bude štvorsedačková lanovka s oranžovou krycou bublinou. Dopravu hostí z hotela či penziónu k lyžiarskemu vleku zaistí pendlbus. Po lyžovaní je návštevníkom k dispozícii bazén so saunami, soľnou jaskyňou a bohatou ponukou relaxačných procedúr v aquacentre Agricola.

Nemenej zaujímavú históriu a architektúru než Luhačovice, či Jáchymov, majú aj slovenské Bardejovské kúpele, a.s., s jedinečnou secesnou architektúrou liečebného domu Astória. V Bardejovských kúpeľoch nájdete aj skvosty histórie –klasicistickú Alžbetu, či čerstvo zrekonštruovanú Fontánu. Príležitosť oddýchnuť si a stráviť záver roka zábavou v Bardejovských kúpeľoch, využívajú hostia všetkých vekových kategórii z celého Slovenska, ale aj zahraničia. Silvestrovské pobyty sa tu stali tradíciou a sú veľmi obľúbené. Návštevníci môžu príjemne stráviť záver roka užívaním si jedla, pitia, tanca, kúpania, masáží a ďalších pôžitkov. Extra bonusom je slávnostný Silvestrovský galavečer. Každý návštevník dostane slávnostnú večeru,fľašu vína aj sektu na 2 osoby, minerálku, teplý a studený bufet. K tomu má v cene kultúrny program, moderátora, živú hudbu, tombolu a ako bonus darček a ohňostroj. V pobyte je aj extra bonus – denne 2 hodinový vstup do wellness spa, minerálny kúpeľ, či soľná jaskyňa.

Ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková k tomu dodáva: ,,Vyšli sme v ústrety aj rodinám s malými deťmi, ktorým na požiadanie poskytujeme aj babysitting. Okrem vlastných atrakcií môžu Bardejovské kúpele poslúžiť ako základňa na lyžovačku v blízkom okolí, či v Tatrách, ale aj pri výletoch do Poľska. V období 27. 12. 2014 – 2. 1. 2015 sa môže u nás klient ubytovať na 2 noci v dvojposteľovej izbe v Astórii** za 130 Eur, najnáročnejší až na 6 nocí v Ozóne*** za 400 Eur. V cene silvestrovského pobytu je zahrnutý okrem služieb a extra bonusov aj welcome drink, voľný vstup na biliard, bezplatný internetový prístup, parkovanie grátis, či večer slovenských špecialít. Klienti sa môžu zabaviť každý deň od 19:00 na tanečných zábavách so živou hudbou, pri tanečných vystúpeniach, hudobnom popoludní pri domácej štrúdli, folklórnom vystúpení, alebo v prípade priaznivého počasia aj stavaním snehuliakov. Tešiť sa môžu aj na novoročný koncert. Medzi doplnkové služby za poplatok patrí silvestrovské slávnostné líčenie pre dámy, voľnopredajné procedúry – manikúra, pedikúra, kozmetika, kaderníctvo, bowling, party doplnky a konfety, BEAUTY STUDIO a iné.“

Bardejovské kúpele nezabúdajú ani na najmenších klientov, preto pre deti tento rok pripravili detský kútik, detskú postieľku bezplatne a babysitting na požiadanie od 3 rokov od 9:00 do 15:00. Čakajú ich aj koláčiky na recepcii hotela Ozón od 28. 12. do 31. 12. 2014 vždy o 16:00 a zabaviť sa môžu pri maľovaní na tvár. Dostanú aj silvestrovské konfety a party doplnky, napríklad čapice a trúbky.Zľava pre deti do 15 rokov je 20% z cenníkových cien. Deti do 3 rokov bez nároku na lôžko a stravu majú pobyt grátis. Detskú postieľku poskytujú na požiadanie bezplatne.

Rodiný Hotel Solisko, priamo na brehu Štrbského Plesa vo výške takmer 1400 metrov nad morom, ponúka úchvatný výhľad na štíty Vysokých Tatier.Manažérka Hotela Solisko Katarína Kaňová hovorí: ,,Silvester máme vypredaný už od leta. Voľných je však ešte niekoľko miest v predvianočnom období a na Vianoce. Náš hotel slúži v zime hlavne ako základňa pre lyžiarske rodinné pobyty. Má však aj útulnú wellness zónu s fitness centrom. V ponuke sú 3 sauny – fínska, parná a infra, ochladzovací bazén, tryskové sprchy, vodný masážny kúpeľ nôh. Oddychová zóna je k dispozícii ako v interiéri, tak i v exteriéri wellness centra. Štrbské Pleso je však najlepším východiskom pre klasické lyžovanie, bežky, ale i náročné a nenáročné túry vo Vysokých Tatrách. Tie si hostia vždy prispôsobujú svojej kondícii. Štrbské Pleso ponúka dostatok tratí na bežecké lyžovanie, k dispozícii je ich viac ako 26,5 km, časť z nich je zasnežovaná a zvyšok má prírodný sneh. Najatraktívnejšou časťou je bežkovanie priamo po vonkajšom leme Štrbského Plesa. Hotel Solisko má vlastný skibus pre bezplatný odvoz klientov priamo k nástupišťu lanoviek a späť.Ocenia to hlavne klienti s malými deťmi, keď po zavolaní mobilným telefónom po nich do 5-10 minút príde mikrobus priamo pod svah Soliska.“

Štrbské Pleso je aj najobľúbenejším miestom na prechádzky vo Vysokých Tatrách. Okolo plesa vedie 2,2 km dlhý udržiavaný chodník, ktorý vyhovuje aj starším ľuďom, malým deťom i matkám s kočiarmi, či dokonca vozičkárom. Popri jazere je vybudovaná aj bezplatná kyslíková dráha so šiestimi stanovišťami z dreveno-kovových konštrukcií športového náčinia.

Hotel Solisko má vynikajúcu reštauráciu Al Lago, kde ponúkajú návštevníkom tradičnú taliansku kuchyňu, doplnenú o slovenské špeciality, takže si vie vybrať každý. Na spokojný priebeh obeda či večere má veľký vplyv aj detská miestnosť, ktorá je priamo pripojená k reštaurácii. Deti tu majú priestor na hranie pod nepriamym dozorom rodičov. Pod priamym dozorom a s animačným programom je v detskom kútiku vždy veselo, hlavne počas sviatkov, napríklad na Mikuláša. Kým sa deti hrajú, rodičia sa môžu v kľude najesť.