Chirurgická klinika trnavskej nemocnice má nové nadštandardné izby a špeciálnu detskú izbu

0
1019

Dnes boli oficiálne odovzdané do užívania dve nové nadštandardné izby a jedna špeciálna detská izba na Chirurgickej klinike Fakultnej nemocnice Trnava. Tieto nové priestory majú za úlohu opäť zlepšiť komfort pacientov a podmienky hospitalizácie.

„Vždy sme radi, keď majú darcovia záujem o posúvanie vecí dopredu a zlepšovanie zdravotnej starostlivosti a komfortu pacientov. Pre nás je dôležité, aby sa pacienti čo najviac cítili ako v domácom prostredí,“ povedala Ivica Bilčíková, vedúca sestra Chirurgickej kliniky Fakultnej nemocnice Trnava. „Prípravy trvali dva týždne, nakoľko sme nábytok nechali vyrobiť na mieru,“ spresnila vedúca sestra Bilčíková.

Nové nadštandardné izby a detská izba boli vybudované vďaka podpore spoločnosti Coloplast, ktorá dlhodobo s Fakultnou nemocnicou Trnava na podobných prospešných projektoch spolupracuje.

„V tomto prípade išla iniciatíva zo strany vedúcej sestry kliniky. Za zápal a schopnosť takéto kroky realizovať patrí vďaka všetkým proaktívnym zamestnancom. Na strane kliniky, ako aj na strane darcu, sa stretli veľmi správni ľudia,“ zdôraznil riaditeľ Fakultnej nemocnice Trnava Martin Neštický.