15. ročník súťaže Hubert Cup predstavuje svojich víťazov

0
968

V priestoroch reštaurácie Savoy v hoteli Radisson Blu Carlton sa v sobotu 27. júna 2015 odohral napínavý súboj medzi profesionálnymi barmanmi a barmankami. Spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant zorganizovala v poradí 15. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže v miešaní drinkov na báze sektu, Hubert Cup 2015. V súťažnej kategórii Sekt cocktail zvíťazil Rastislav Kubáň a v kategórii Flair získal prestížne ocenenie Stefan Haneder.

Vychutnajte si leto so správne vychladenými sektmi, ktoré k horúcim teplám neodmyslite patria. Spoločnosť Hubert J.E. už pravidelne otvára letnú sezónu podujatiami, ktoré sa bez bubliniek nezaobídu. Takým bola aj prestížna barmanská súťaž, Hubert Cup 2015. „Veľmi nás teší, že 15. ročník súťaže sa opäť niesol v znamení medzinárodnej účasti. Svedčí to o tom, že sekt ako základ drinkov predstavuje skvelú inšpiráciu pre tých najlepších profesionálov nie len u nás, ale aj za hranicami. Oslavy víťazov súťaže boli tento rok o čosi slávnostnejšie, ako inokedy, keďže firma oslavuje 190. výročie od založenia,“ hovorí Miroslav Tkáč, konateľ spoločnosti a dodáva, „bez preháňania môžem povedať, že som hrdý, že už 190 rokov prinášame ľuďom kvalitné a dostupné sekty“.

V priestoroch hotela Carlton sa súťažiaci predstavili v dvoch kategóriách; Sekt cocktailFlair. Hodnotila ich odborná porota, na čele s Jánom Šuchtom, viceprezidentom Slovenskej barmanskej asociácie.

Do obľúbenej kategórie Sekt cocktail sa každoročne prihlási najviac barmanov a barmaniek, tento rok ich bolo 21. Súťažiaci mali za úlohu namiešať drink s použitím šumivého vína Hubert. Na prípravu 5 vzoriek súťažného nápoja bol vyhradený časový limit len 6 minút. Porota hodnotila celý priebeh prípravy drinku, chuťovú a vizuálnu stránku. Víťazom tejto kategórie sa stal Rastislav Kubáň zo Slovenska. „Zúčastnil som sa na všetkých pätnástich ročníkoch súťaže a konečne som vyhral,“ povedal šťastný víťaz.

Druhou, divácky veľmi atraktívnou kategóriou bol Flair, v ktorej súťažiaci miešali drink za sprievodu žonglérskych trikov s fľašami, šejkrami alebo pohármi. Najlepšiu šou urobil Stefan Haneder z Rakúska, vďaka čomu získal zaslúžené 1. miesto. Porota v tejto kategórii hodnotila nielen vzhľad, arómu alebo chuť cocktailu, ale aj obtiažnosť trikov, zladenosť s hudbou či interakciu barmana s publikom.

Spoločnosť Hubert J.E. pri príležitosti 15. ročníka súťaže Hubert Cup vyhlásila ešte jednu špeciálnu cenu, a to – „Best of Hubert Cup“- najvyšší súčet bodov v absolvovaných súťažiach Hubert Cup. Ocenenie získali Janka Karkušová a Branislav Hažík, ktorí dosiahli za uplynulých 15 ročníkov rovnaký počet bodov.

Rastislav Kubáň, jeho víťazný Sekt cocktail:

Golden Point

Zloženie:

3 cl St-Germain Liquer

1 cl Monin Poire (pear)

1,5 cl Fresh lemon juice

2 cl Crodino bitter

doliať Hubert de Luxe

 

Príprava:

šejker

Dekorácia:

ovocie, kvet

 

Stefan Haneder a jeho víťazný Flair drink:

Red Rose

Zloženie:

2 cl Vodka Gorbatchow

2 cl Bacardi Blanco

2 cl Malibu

1,5 cl Peach Tree

8 cl Red Berry Juice Pago

5 cl Orange Juice

1cl Passion Fruit Sirup Monin

 

Príprava:

mixér

Dekorácia:

jahoda, mäta