Svetový deň bez tabaku už v utorok, 31. mája 2016

0
903
  • Svetový deň bez tabaku v UTOROK, mája 2016.
  • Kampaň „Ex-fajčiari sú nezastaviteľní“ oslavuje „Svetový deň bez tabaku“ a povzbudzuje fajčiarov k osobnej výzve a zdravému životu bez cigarety.
  • Odhodlajte sa k výzve a zdravému životu bez fajčenia počas Svetového dňa bez tabaku.

Európska komisia spolu s kampaňou „Ex-fajčiari sú nezastaviteľní“ a Svetovou zdravotníckou organizáciou „World Health Organisation“ oslavuje 31. mája Svetový deň bez tabaku. V súvislosti s cieľom zvýšiť povedomie o škodlivých účinkoch tabaku a fajčenia apeluje kampaň Európskej komisie k výzve skoncovať s fajčením. Kampaň s názvom „Ex-fajčiari sú nezastaviteľní“ je zacielená na pomoc mladým ľuďom vo veku od 25 – 34 rokov so zameraním na výhody života bez tabaku, zdravie a kvalitný život bez fajčenia. Kampaň vyzdvihuje pozitíva každodenného života bez tabaku, lepšie zdravie, pohodu, disponibilnejší dôchodok a kvalitu života.

Cieľom kampane Ex-fajčiari sú nezastaviteľní je poukázať na nebezpečnosť fajčenia a negatívneho zlozvyku predovšetkým u mladých ľudí. Tabak je v Európskej únií zodpovedný za takmer 700.000 úmrtí ročne, ktorým je však možné predísť. Odhodlajte sa, nastavte si svoju výzvu počas Svetového dňa bez tabaku a zamerajte sa na zdravý životný štýl bez cigarety. K zlepšeniu verejného zdravia v EÚ prispieva orem iného aj nekompromisná politika kontroly tabaku, podpora zvyšovania povedomia iniciatív spolu s kampaňou „Ex-fajčiari sú nezastaviteľní“ a v neposlednom rade i samotná odhodlanosť fajčiarov.

Nastavte si svoju prvú výzvu a úspešne skoncujte s fajčením počas Svetového dňa bez tabaku!

Pre viac informácií navštívte stránku: www.exsmokers.eu/sk-sk

Webová stránka Európskej Komisie o zdraví http://ec.europa.eu/health/tobacco/policy/index_sk.htm

Sledujte účty @EU_Health                                                              https://www.instagram.com/eu_health/