Keramické škridly TONDACH® najlepšie odolávajú počasiu

0
1209

Boli ste niekedy v horúcom lete pod staršou plechovou alebo bitúmenovou strechou bez tepelnej izolácie? Teploty, ktoré dosahuje vzduch na povale, sú vtedy pre človeka neznesiteľné. Naopak, pod strechou z pálenej škridly je vzduch zohriaty len o niečo viac než vonku. Izolačná schopnosť pálenej škridly je známa tisícročia. Používali ju už Rimania a ich kultúrne dedičstvo prevzalo celé Stredomorie v podobe obľúbenej mediteránskej škridly. Nielen mediteránska, ale všetky druhy škridiel od vedúceho výrobcu keramických škridiel v strednej a južnej Európe – firmy TONDACH®, poskytujú tú najlepšiu ochranu pred slnkom, dažďom, snehom, ľadom, mrazom a nečistotám.

Produktový manažér spoločnosti TONDACH®  Slovensko, s.r.o., Peter Šebeňa k tomu poznamenáva: ,,Pri tepelnej záťaži v lete sa pálenej škridle nevyrovná žiadny iný materiál. V kombinácii s dobrou a dostatočne hrubou izoláciou, napríklad z minerálnej vlny, poskytuje takto zhotovená strecha tú najlepšiu možnú ochranu pred prehriatím podkrovných priestorov a v zime naopak, pred únikom tepla. Kto  býva rovno pod strechou, vie, že pri nedostatočnej izolácii a nevhodne zvolenom type strešnej krytiny, sú horúce letá pre obyvateľov neznesiteľné. V lete sa dokážu niektoré časti strechy rozpáliť na vysoké teploty až okolo 100°C, zatiaľ čo v zime bývajú vystavené mrazom až mínus 30°C. Takéto opakované obrovské tepelné prechody, plus ďalšie poveternostné vplyvy, pracujú v neprospech životnosti bežnej krytiny a prinášajú aj diskomfort pre obyvateľov v podkroví. K negatívam napríklad plechovej strechy možno prirátať aj hluk, ktorý vytvára silný dážď. Dobre vypálená keramická škridla však nemá takéto nedostatky a vydrží nepriaznivé podmienky až stovky rokov.“

Dodáva, že všetky krytiny od TONDACHU® spĺňajú najprísnejšie európske normy, vyznačujú sa pevnosťou keramickej väzby, tlmia hluk a sú odolné voči agresívnym vplyvom počasia – vetru, dažďu, mrazu, slnečnému žiareniu, návalom snehu, či zásaditým a kyslým látkam v ovzduší a eliminujú tvorbu machov a rias. Predpokladaná životnosť modernej pálenej škridly je minimálne 80-100 rokov a to bez akejkoľvek údržby. Všetky druhy škridiel sú potvrdené výsledkami testovania únosnosti. Firma TONDACH®  poskytuje na svoje výrobky až 33 ročnú záruku.

„Pre milovníkov stredomorskej architektúry TONDACH® ponúka už aj na slovenskom trhu posuvnú škridlu Mediteran Plus za zvýhodnené ceny. Je vhodná pre strechy už od sklonu 22° (od 16° s tesným podstreším, od 12° s vodotesným podstreším). Možnosť posuvu škridly uľahčuje kladenie všetkých typov striech. V ponuke je v prírodnom prevedení a povrchových úpravách antik, piesková-antik, bronz a patina, ktoré sú jedinečné svojou UV stabilitou. Na rozdiel od pôvodnej škridly Mediteran, je posuvná. Vďaka posunu škridly až o 3 cm uľahčuje montáž, šetrí rezivo a materiál. Mediteránska škridla si našla priaznivcov už aj na Slovensku a stáva sa trendom, podobne ako v Rakúsku či Nemecku. Tieto krytiny vyznačujúce sa kvalitou, elegantným vzhľadom a klasickou nadčasovosťou, majú množstvo výhod oproti iným materiálom. Úplne nový vzhľad dodajú domom aj pri rekonštrukciách, nadstavbách, či pri výmene krytiny. Škridly typu Mediteran sú teraz dostupné za zvýhodnené ceny u našich zmluvných predajcov po celom Slovensku.“

Zákazníci TONDACHU majú možnosť využiť aj akciové ceny škridiel – Bolero, Samba 11, Twist, Bravura, Figaro 11. Zľavnená ponuka výrobkov je určená pre konečných spotrebiteľov, zľavy dosahujú výšku až 40 % a trvajú už len do 16. augusta. Konkrétna výsledná cena a výška zľavy závisí od druhu škridly.  Spotrebitelia sa môžu informovať na ceny priamo u našich zmluvných predajcov, alebo obchodných reprezentantov. Na odborné poradenstvo sú zas k dispozícii špecialisti s dlhoročnými skúsenosťami v odbore striech a to na bezplatnej infolinke 0800 500 330.