Portál TopReality zaznamenal rast realitného trhu za 1.polrok 2015

0
1101

Realitný trh na Slovensku zaznamenal v prvom polroku tohto roka rast takmer vo všetkých ukazovateľoch. Signalizujú to ceny a počty inzerovaných nehnuteľností od začiatku tohto roka, na jednom z najnavštevovanejších slovenských realitných portálov, zaoberajúcich sa predajom, kúpou a prenájmom realít – TopReality.sk. Kým v januári 2015 inzerovali TopReality spolu 185 277 nehnuteľností v cene 94,457 miliardy EUR, v júni 2015 to už bolo 192 743 nehnuteľností v cene 117,776 miliardy EUR. Kým počet inzerovaných nehnuteľností narástol od januára do júna o 4 %, ich suma sa zvýšila až o 24,68 %. Ide o súhrnné údaje zahŕňajúce nehnuteľnosti na predaj, kúpu, prenájom a ostatné. Informoval o tom konateľ TopReality.sk Marek Grajcarík.

„V segmente predaj narástol počet inzerovaných nehnuteľností z januárových 151 143, na júnových 155 089, čo je navýšenie o 2,6 %. Podobne sa zvýšil záujem o kúpu a prenájom nehnuteľností. Rast realitného trhu je iniciovaný predovšetkým najlacnejšími hypotekárnymi úvermi v histórii a ich ľahkou dostupnosťou. Ceny sú priaznivé pre kupujúcich i predávajúcich a tak sa  realitný trh rozhýbal,“ komentoval vývoj M. Grajcarík.

Dodal, že portál TopReality.sk má mesačnú návštevnosť dosahujúcu až 460 000 užívateľov. Celkový počet návštev v období od februára do júla 2015 dosiahol 7 108 934. Portál poskytuje priestor pre inzerciu realitných kancelárií, komerčných spoločností a rovnako aj pre súkromnú inzerciu. Na portáli sa tak nachádzajú nehnuteľnosti z celej SR. Vývoj cien realitného trhu si môže každý návštevník portálu vyfiltrovať pre ľubovoľnú kategóriu na www.topreality.sk/chart/. K dispozícii sú údaje za posledných 31 týždňov, podľa jednotlivých krajov i okresov a to ako u domov, tak aj bytov,  novostavieb, či pozemkov.

TopReality.sk je jedným z najnavštevovanejších slovenských realitných portálov zaoberajúcich sa predajom, kúpou a prenájmom realít. Návštevník tu nájde kompletnú ponuku bytov, domov, chát, usadlostí, administratívnych, kancelárskych, obchodných, reštauračných, športových priestorov, priestorov pre výrobu, sklad, chov zvierat, ale aj objekty určené pre administratívu, obchod, reštauráciu, ubytovanie, výrobu, sklad, šport a mnohé ďalšie špecifické druhy. Pozemky sú prehľadne rozdelené na pozemky určené pre výstavbu rodinných domov, bytovú výstavbu, rekreáciu, komerčné a priemyselné zóny, orná a lesná pôda, les, vinice, sad, záhrada, lúky a pasienky, vodné plochy a iné.

Inzercia je spoplatnená v závislosti od počtu inzerovaných ponúk. Jednorazový poplatok za súkromnú inzerciu je 6 EUR pri platbe prostredníctvom SMS alebo 5 EUR v prípade platby bankovým prevodom, pričom ponuku je možné inzerovať neobmedzene. Nehnuteľnosti umiestnené v komerčnej inzercii sú automatickým exportom zdarma odosielané a inzerované na ďalších viac ako 150 realitných portáloch. Na portáli sú inzerované aj zahraničné nehnuteľnosti, k dispozícii je česká, poľská, anglická, nemecká, maďarská a rumunská jazyková mutácia.

Pre čitateľov portál poskytuje aj pridanú hodnotu –  realitné články v sekcii Novinky. Čitateľ má tak k dispozícii denne aktuálny prehľad o realitnom dianí vo svojom regióne, ale aj zaujímavosti z oblasti dizajnu, architektúry a novinky firiem na trhu. Pre užívateľov prebiehajú počas celého roka rôzne súťaže o vecné ceny.