Zeleninové umenie na tanieri

Jar je nezadržateľne tu a to znamená, že konečne máme prístup k množstvu čerstvej a chutnej zeleniny. Tak skúste prekvapiť rodinu takýmito zaujímavými raňajkami, určite budú prekvapení ak si nájdu na tanieri zakotvený čln.

zeleninova lod

Aby ste mohli vyplávať, budete potrebovať:

• 3-4 červené, žlté a zelené papriky
• 6-8 stredne veľkých paradajok
• 1 uhorku
• 1 cuketa
• hummus alebo iná nátierka
• tvrdý syr
• špáradlá

Zeleninu umyte a v prípade potreby ju ošúpte. Papriky a paradajky rozrežte na polovicu, vyberte vnútro a vyhoďte ho. Papriky a paradajky nám budu tvoriť trup člnu preto ich vyplňte humusom. Cuketu a uhorku nakrájajte na tenké obdĺžniky a za pomoci špáradla z nich spravíme plachty. Tvrdý syr môžte nakrájať na trojuholníky a sem tam nimi nahradiť plachty z cukety a uhorky. Teraz už len usporiadajte člny na tanieri a nechajte ich vyplávať.