Domov GASTRO Upečte si chutné jarné motýliky

Upečte si chutné jarné motýliky

Konečne je tu piatok! A začína náš vytúžený víkend. Viete čo už budete piecť? Inšpirujte sa a spríjemnite si prichádzajúce jarné dni týmito veselými motýlikmi. A potom ich zjedzte 🙂

Motýliky

Príprava vám bude trvať viac ako pol hodinku, piecť by ste ich mali nechať asi tak 25 minút.

Ingrediencie

Na náplň:

  • 100 g olúpaných a nastrúhaných jabĺk
  • 50 g polotučného tvarohu
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná PL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker

Na cesto:

  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 1 ½ zarovnanej KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 80 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 80 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 80 ml mlieka

 Na ozdobenie:

  • 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker
  • 250 ml studenej vody
  • 2 zarovnané PL cukru
  • 1 balenie Tubičiek na zdobenie 4 farby Dr.Oetker
  • Zdobenie 4 druhy pestré Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie

Postup

Na prípravu náplne zmiešame v mise jablká s tvarohom, mandľami, cukrom, vanilínovým cukrom, škrobom a vareškou vymiešame dohladka.

Na prípravu cesta zmiešame na pracovnej ploche múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor, kôru, tvaroh, maslo alebo margarín, mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme na plát  30 x 40 cm.

Náplň rovnomerne rozotrieme na cesto. Dlhšie strany zvinieme proti sebe tak, aby jedna strana bola zrolovaná viac ako druhá a aby dotýkali. Zrolované cesto vložíme na 30 minút do mrazničky. Ostrým nožom nakrájame na 20 plátkov s hrúbkou asi 2 cm. Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie chrbtom k sebe tak, aby sa vytvorili krídla. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C / Teplovzdušná rúra: 160 °C / Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 25 minút

Upečené motýliky necháme vychladnúť…. a hneď zjesť, alebo si ich ešte predtým pekne vyzdobte 🙂

Na ozdobenie pripravíme tortové želé s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Motýliky pomocou štetca alebo pierka potrieme a necháme stuhnúť. Dozdobíme tubičkami a pestrým zdobením podľa vlastnej fantázie.