Zorganizujte záhradnú párty na úrovni

0
1984

Organizácia každej rodinnej oslavy si vyžaduje investovanie veľkého množstva energie a času. Chceme, aby bolo všetko komplet nachystané a aby všetko prebehlo podľa našich predstáv. Bohužiaľ, realita však častokrát býva úplne iná. Chýbajú stoličky, alkohol, mäso, pečivo a namiesto nefunkčného grilu budete musieť improvizovať napríklad s pizza pecou.

Prístrešok

Najprv ale musíte zistiť, či vám váš novučičký záhradný stan bude kapacitne vyhovovať. Ak náhodou plánujete pozvať povedzme tridsať ľudí, ale pod záhradný stan sa zmestí maximálne polovica, ako môžete uvažovať nad tým, že zorganizujete záhradnú párty? Počasie, aj keď má byť pekné, môže sa behom chvíle zmeniť. Ak sa rozpúta búrka, budete radi, že budete pod strechou. Ale čo tí, čo nebudú? Ak chcete zorganizovať párty na úrovni, organizujte ju buď na terase, kde budú krytí všetci hostia, alebo si radšej zabezpečte viac záhradných stanov, pod ktoré usadíte všetkých svojich hostí.

Stoličky a stoly

Čo sa týka stolov a stoličiek, ak máte na záhrade alebo pod prístreškom drevené lavice, podávajte si na ne kvalitné mäkučké podsedáky, aby hosťom nebola zima a cítili sa pohodlne aj po hodinách sedenia. Odporúčame vám ku klasickým „pevným“ stolom priniesť aj nejaké prenosné skladacie stoly, na ktoré poukladáte už pripravené jedlo, poprípade ingrediencie, ktoré budete potrebovať na varenie gulášu, na grilovanie atď. Pre vás ako hostiteľa bude lepšie, keď budete mať všetko po ruke, aby ste nemuseli behať do vnútra kvôli maličkostiam. Na stôl dávajte plastový obrus, ktorý je najmenej náročný na údržbu, ale pokojne môžete dať aj látkový.
Nachystajte si alko, nealko, tyčinky, arašidy a iné pochúťky, na ktorých si hostia pochutnajú, zatiaľ čo sa pripraví hlavné jedlo.