Záujem o štátnu podporu zatepľovania je nízky. Pomôcť môže nový web

0
867

Spoločnosť Isover spustila novú stránku ww.vsetkoozatepleni.sk, ktorá na jednom mieste združuje všetky informácie o postupe zateplenia a fungovaní štátnej podpory na obnovu rodinných domov. Jej cieľom je pomôcť žiadateľom sa zorientovať v schéme štátnej podpory zatepľovania.

Podľa najnovších informácií odboru komunikácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, požiadalo od 16. do 31. marca o príspevok na zateplenie 197 ľudí. Ministerstvo plánovalo v prvej výzve schváliť tisíc žiadostí. „Nízky záujem je prekvapujúci, najmä ak si uvedomíme, že veľké množstvo rodinných domov na Slovensku predstavuje energetický problém. Plytvajú zdrojmi a vyhadzujú financie svojich obyvateľov doslova „von z okna“. Našou stránkou chceme prispieť k ľahšiemu prístupu k informáciám o zateplení a jeho prínosoch. Veľký priestor sme venovali návodu na získanie štátnej podpory, ktorý sme preložili z úradnej do ľudskej reči. Naším cieľom je motivovať ľudí, aby svoje bývanie riešili s ohľadom na energetickú efektívnosť,“ hovorí Alexander Prizemin, marketingový riaditeľ spoločnosti Isover.

„Na Slovensku je veľké množstvo rodinných domov, ktoré potrebujú opravu a zateplenie. Naša stránka by mala slúžiť ako odrazový mostík pre všetkých, ktorí hľadajú funkčné a efektívne riešenia,“ vysvetľuje Alexander Prizemin. Stránka je podľa neho výbornou pomôckou pre ľudí, ktorí uvažujú nad rekonštrukciou rodinného domu. Na štyroch podstránkach prináša informácie o správnom postupe pri zatepľovaní a prehľad zákonov a noriem, ktoré je pri rekonštrukcii užitočné poznať. Záujemcovia si na interaktívnej podstránke „Odporúčaní dodávatelia“ môžu veľmi jednoducho vyhľadať najbližšieho spoľahlivého a overeného realizátora: stačí do vyhľadávača nad mapou Slovenska zadať kraj či mesto. Okrem noviniek vo forme článkov prináša aj blogy z pier slovenských architektov a odborníkov.