Začnite sa stravovať zdravšie a vaše telo sa vám odvďačí

0
1681

Zdraviu venujeme dostatočnú pozornosť až vtedy, keď je zle, pričom práve zdraviu by sme mali venovať najväčšiu pozornosť. Niekedy nám lekári- špecialisti pomôžu odstrániť zdravotné komplikácie, ale už nikdy to nebude ono. Začnite sa preto stravovať zdravšie a vaše telo vám dá jasne najavo, že ste sa rozhodli správne.

Neignorujte signály vášho tela

Nikdy neignorujte signály vášho tela. Vaše telo vás upozorní, že nie je niečo v poriadku, že mu niečo vadí a vyžaduje si, aby ste tento problém okamžite riešili. Najčastejšie nás trápia problémy s tlakom a závislosť na alkohole, ale i sladkostiach, ktorá ničí naše tráviace ústrojenstvo. Ak si už chcete dopriať niečo zakázané, vyberte si zdravšie varianty týchto pochúťok. Namiesto tukových čokolád si kúpte kvalitnejšie a hlavne zdravšie BIO čokolády.

Doma vypestované potraviny

Ak máte možnosť vypestovať si niektoré potraviny doma, neváhajte ani minútu. V obchodoch sa dostanete k potravinám s množstvom pesticídov a iných agresívnych zdraviu škodlivých látok. Zemiaky, ovocie, ale i zeleninu si dokážete vypestovať úplne bez problémov a navyše by mali tvoriť aspoň štvrtinu vášho jedálnička. Zelenina a ovocie vám dokonca pomôžu schudnúť nadbytočné kilogramy – raw strava, delená strava. Okrem ovocia a zeleniny vyskúšajte zelenú kávu. Chutí perfektne a navyše vám pomáha chudnúť. Je vhodná aj pre kávičkárov, ktorí pijú minimálne tri kávy denne.

Pravidelne a zdravo

Týmto heslom by ste sa mali riadiť. Schudnúť nikdy neschudnete, ak budete vynechávať dôležité jedlo dňa – raňajky a hladovať až do večera. Tým, že budete vynechávať jedlá, neschudnete, ale naopak, potrápite svoj žalúdok a zjete dvojnásobne viac jedla. Čím skôr príjmete tento fakt, tým lepšie pre vás. Jedzte pravidelne, zdravo a menšie porcie a hlavne nezabúdajte na pohyb. Kúpte si kladky, žinenky, činkové sety alebo väčšie fitness stroje a cvičte pravidelne. Pre zdravie vašej chrbtice vám odporúčame cviky na posilnenie chrbtového svalstva.