Vinylové podlahy v prírodnom dekore

0
959

Vinylové podlahy sú na Slovensku čoraz žiadanejšie. Výrobcovia preto rozširujú ponuku o ďalšie atraktívne dekory. Kombináciu trendového veľkého formátu a dekoru prírodného kameňa prináša výrobca mFLOR v novej kolekcii Fonteyn.

Výrobca mFLOR prináša v novej kolekcii Fonteyn hneď dva aktuálne trendy v oblasti podlahových krytín. Prvým je žiadaný veľký formát vinylových dielcov. Druhým je dekor imitujúci prírodný materiál – v tomto prípade kameň. Vďaka najnovšej technológii tlače je každý diel podlahy originál. Inšpirácia prírodou je tak dotiahnutá takmer k dokonalosti, keďže aj v prírode je všetko jedinečné a zachováva si svoju rozmanitosť.

Neštandardný rozmer

Kolekciu vinylových podláh z kolekcie Fonteyn tvoria veľké štvorcové diely s rozmermi 91,44 x 91,44 mm. Celková hrúbka podlahovej krytiny je 2,5 mm s nášľapnou vrstvou 0,55 mm. Polyuretánová vrstva s dvojitým filmom zaručuje vysokú odolnosť krytiny. Vinylová podlaha tiež výborne tlmí zvuk. Možno ju klásť aj na systémy podlahového vykurovania.

Jednoduchá údržba a dlhá životnosť

Vinylová podlaha z kolekcie Fonteyn má vynikajúcu odolnosť proti vode a väčšine kvapalín, čo umožňuje jej použitie v rôznych prostrediach. Umiestniť ju možno aj v miestnostiach s vysokou vlhkosťou, ako napríklad v kúpeľni alebo kuchyni. Údržba je nenáročná a ľahko sa čistí. „Podlahová krytina je vysoko odolná proti opotrebovaniu. Z tohto dôvodu je vhodná do domácností, ale aj do prevádzok s väčšou záťažou, ako sú napríklad hotely, obchody alebo kancelárie,“ vyzdvihuje Radomír Shromáždil obchodný riaditeľ spoločnosti KPP SK s.r.o., dovozca a predajca podlahových krytín mFLOR. Suroviny použité na výrobu krytiny sú nezávadné pre zdravie a životné prostredie. Podlaha je recyklovateľná a môže sa v budúcnosti použiť na výrobu novej podlahy.