Tri spôsoby, ako si vychutnať osviežujúce smoothie

0
883

S blížiacim sa letom a teplejším počasím máme tendenciu vyhľadávať skôr ľahšie jedlá, ktoré nás zároveň zasýtia aj osviežia. Zdravé marhuľové smoothie je ideálnou voľbou – na raňajky, desiatu či ako zdravý dezert.

Na prípravu marhuľového smoothie potrebujeme:

5 zrelých sladkých marhúľ,

70 g čiernych ríbezlí,

5 kociek ľadu,

150 ml jablkového džúsu,

1 – 2 polievkové lyžice agávového sirupu.

Marhule umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme. Následne polovice nakrájame na väčšie kúsky. Čierne ríbezle umyjeme a pomocou vidličky odtrhneme od stopiek. Nadrvíme kocky ľadu. Do mixéra pridáme marhule, čierne ríbezle a jablkový džús a všetko na najvyššom výkone dôkladne rozmixujeme. Podľa chuti osladíme agávovým sirupom a všetko ešte raz silne premixujeme. Chutné smoothie je na svete, a to len za pár minút!

Pripravené smoothie nalejeme do pohára, doplníme slamku a podávame. Keďže smoothie býva hustejšie, je dobré použiť hrubšie slamky, vďaka ktorým sa vám bude piť omnoho jednoduchšie. Dnes máte na výber množstvo farebných kombinácii, záleží len na vás, čomu dáte prednosť.

Ak chcete naučiť aj vaše deti stravovať sa hravo a zdravo, odporúčame tieto veselé poháre so slamkami od Tchibo. Súprava šiestich pohárov v rôznych farbách je ako stvorená na detskú oslavu, kde si každý hravo rozlíši svoj pohár so zdravou dobrotou. Veď cez slamku sa predsa nemusia piť len presladené nápoje v kine!

Farebné fľaštičky na smoothie nemusia robiť radosť len deťom, ale aj vám. Či už ráno nestíhate alebo si chcete smoothie so sebou vziať na neskôr, malé cestovné fľaše s objemom 190 ml z najnovšej kolekcie Tchibo sú praktickým pomocníkom, vďaka ktorému môžete mať svoju dennú dávku vitamínov vždy poruke.

Marhuľové smoothie je vďaka marhuliam výborným zdrojom železa a draslíka, ktorý vám pomôže bojovať proti únave. Čierne ríbezle zas posilňujú imunitu a sú bohatým zdrojom vitamínu C. A vďaka agávovému sirupu bude nápoj sladký aj bez použitia bieleho cukru. Vďaka spojeniu týchto úžasných ingrediencií dostanete perfektnú zdravú pochúťku – nech si ju už vychutnáte akokoľvek.