Trendom je regulácia nákladov za vykurovanie

0
934

Novodobé trendy v stavebníctve smerujú k úsporám. Najjednoduchším spôsobom ako ušetriť, je efektívne regulovať náklady za vykurovanie. Predstavujeme vám pomocníkov, ktorí vám s tým pomôžu a nemusíte do nich investovať majetok. Nezáleží pritom na tom, či vykurujete elektrickým podlahovým kúrením alebo klasickými radiátormi.

Nadčasový dizajn do každého interiéru

Mechanické a elektronické termoregulačné hlavice Danfoss sú riešením na bezstarostnú reguláciu vykurovania v byte, rodinnom dome či komerčnej prevádzke. Možno jednoducho inštalovať kdekoľvek bez ohľadu na to, či ide o novostavbu, alebo o starú budovu. „Ak ste vymenili okná, zateplili ste a máte nový kotol, ešte stále môžete ušetriť na energii. Správnou reguláciou vykurovacej sústavy môžete ušetriť od 23 do 46 % nákladov na vykurovanie,“ hovorí Dušan Lašák zo spoločnosti Danfoss.

Termostatické hlavice living by Danfoss vyčnievajú z radu príbuzných výrobkov svojím exkluzívnym dizajnom. Ide o najmenšie a najelegantnejšie elektronické termostatické hlavice na trhu. Spoločnosť Danfoss ponúka tri úsporné riešenia riadenia vykurovania: štandardnú termostatickú hlavicu living design®, inteligentnú termostatickú hlavicu living eco® a termostatické hlavice s bezdrôtovým riadením living connect® spolu s centrálnym dotykovým panelom Danfoss Link. Inteligentný systém sa ovláda pomocou centrálneho dotykového panela, ktorý tiež ponúka možnosť regulovať teplotu v dome cez internet. Tieto hlavice prinášajú absolútnu kontrolu nad teplotou v miestnostiach a maximálne pohodlie pri regulovaní vykurovania.

Tepelný komfort za prijateľnú cenu

Majitelia nízkoenergetických, ale aj bežných stavieb sa zhodujú, že elektrické podlahové kúrenie možno používať ako dostatočný a jediný zdroj tepla v domácnosti. Systém elektrického podlahového vykurovania DEVITM je cenovo výhodnou a praktickou alternatívou tradičného vykurovania. „Netreba investovať do kotla, technickej miestnosti alebo plynovej prípojky a nezaberá miesto v interiéri. Takisto odpadáva aj každoročná povinná prehliadka kotla,“ vysvetľuje D. Lašák. Prevádzkové náklady možno vďaka účinnému systému regulovania teploty udržiavať na nízkej úrovni. Teplota pri hlave je o 2 až 3°C nižšia ako teplota podlahy, čo dokonale vyhovuje ľudskej fyziológii. Zároveň platí, že zníženie teploty vo vykurovanom priestore o 1°C usporí približne 6 % energie. V tomto prípade je dosiahnutá úspora energie až od 12 do 18 %.

Moderné termostaty pre vyššie úspory

Pomocou inteligentných termostatov, ktoré regulujú elektrické podlahové kúrenie v jednotlivých miestnostiach, možno znížiť prevádzkové náklady na minimum. Jedným z najatraktívnejších programovateľných regulátorov na trhu je DEVIregTMTouch, termostat na reguláciu elektrického podlahového vykurovania. Umožňuje nielen jednoduché ovládanie vykurovacieho systému, ale tiež nastaviť režim vykurovania. Moderné inteligentné časovače tak umožňujú ušetriť až o 20 % elektrickej energie viac. Nadčasový bezdrôtový systém regulácie DEVILINK™ šetrí vaše peniaze a efektívne riadi vykurovanie bez toho, aby ste na to museli myslieť. Dômyselné spojenie časovača s termostatom a inteligentným programom prináša maximálny komfort riadenia z jedného centrálneho miesta v dome. Vďaka jednoduchému systému bezdotykového ovládania môžete regulovať teplotu v domácnosti v každej miestnosti samostatne, bez nutnosti inštalácie ďalších termostatov.