Streamovanie hudby pre každého:Chytré a jednoduché riešenie s „Music Everywhere“

0
893

Spoločnosť D-Link, expert na sieťové riešenia pre digitálne domácnosti, prispôsobuje obyčajné stereo systémy a reproduktory požiadavkám nového streamovacieho veku. Wi-Fi audio extender DCH-M225 „Music Everywhere“ totiž dokáže streamovať hudbu priamo zo smartfónov a tabletov so systémom Android alebo iOS, a taktiež z počítačov alebo ľubovoľných prehrávačov médií pripojených k sieti, do každého aktívneho reproduktoru so štandardným 3,5 mm vstupným stereo konektorom. Po pripojení k sieti môže Music Everywhere streamovať hudbu dostupnú aj on-line napríklad z YouTube, či Spotify, alebo napríklad hudbu z vášho sieťového dátového úložiska. Toto malé zariadenie tak ponúka jednoduchý a cenovo výhodný spôsob, ako si užívať piesne, filmové soundtracky alebo zvuky z hier v naozaj špičkovej kvalite. S Music Everywhere môžu používatelia ľahko a rýchlo prispôsobiť svoje domovy na streamovanie zvukov.

Šetrí miesto a dá sa použiť kdekoľvek

Vďaka svojmu tvaru kompaktného zástrčkového adaptéru nezaberie zariadenie v domácnosti prakticky žiadne miesto. Môžete ho jednoducho zapojiť priamo do elektrickej zásuvky. Wi-Fi prenos cez router ponúka výrazne väčší dosah než napríklad reproduktory s Bluetooth, ktoré je zvyčajne nutné umiestniť do vzdialenosti maximálne tak 5 metrov od vysielacieho zariadenia. Ak chcete používať viac Wi-Fi audio extenderov, pripojených do Hi-Fi systémov v rôznych miestnostiach, môžete ich pomenovať napr. podľa miestností, v ktorých sú umiestnené, a pomocou smartfónu prepínať reprodukciu hudby z obývačky do kuchyne.

Bonus: Lepší Wi-Fi signál

Wi-Fi audio extender prináša nielen hudbu do každej miestnosti, ale zlepšuje aj pokrytie vášho domova bezdrôtovým Wi-Fi signálom. Vstavaný bezdrôtový repeater pre siete 802.11 n/g/b zosilňuje signál a zaručuje tak lepší prenos vďaka vysokej dátovej priepustnosti až 300 Mb/s. Zariadenie sa dá ľahko a rýchlo nastaviť buď pomocou WPS tlačidla alebo pomocou aplikácie QRS Mobile od spoločnosti D-Link pre Apple iOS a Android.

Prehľad hlavných parametrov Wi-Fi audio extender D-Link DCH-M225 „Music Everywhere“

  • Wi-Fi audio extender pre 802.11 b/g/n prenos rýchlosťou až 300 Mb/s
  • Mení stereo systémy a aktívne reproduktory na streamovacie platformy
  • Technológia Wi-Fi zaručuje väčší dosah než porovnateľné Bluetooth zariadenia
  • Prehráva hudbu zo smartfónov a tabletov so systémom Android a iOS, aj z počítačov (kompatibilné s DLNA a AirPlay)
  • Audio výstup cez univerzálny 3,5 mm stereo konektor
  • Obsahuje vstavanú funkciu Wi-Fi repeateru
  • Jednoduchá konfigurácia pomocou WPS alebo aplikácie QRS

Cena a dostupnosť v ČR a na Slovensku

Wi-Fi audio extender DCH-M225, súčasť novej rodiny produktov D-Link pre domáce siete, je od decembra 2014 dostupný na Slovensku za odporúčanú maloobchodnú cenu 49,90 EUR.