Stavebné debnenie: Jeho prenájmom ušetríte „viac“ peňazí!

0
1906

Čaká vás v blízkej dobe betónovanie na stavbe rodinného domu alebo na inej rozsiahlejšej stavbe, väčšom stavebnom projekte? Bez ohľadu na druh stavby a projektu vo všeobecnosti platí, že betónovanie na malých alebo väčších stavbách, sa nezaobíde bez kvalitného stavebného debnenia. Obstaranie nového debnenia nie je rozhodne lacnou záležitosťou. Aj preto sa dnes čoraz viacej využíva prenájom stavebného debnenia. Prenájom debnenia je výborným riešením pre každého investora, ak chce ušetriť „viac“ peňazí, ktoré môže použiť na iné stavebné úkony. Pritom nestratí nič, pretože na stavbe zostáva všetko dostatočne zabezpečené podľa stanovených technických a bezpečnostných noriem.

Čo treba vedieť pri výbere debnenia?

Výber debnenia je tým najdôležitejším bodom už  pri samotnej myšlienke uskutočnenia betonáže akejkoľvek stavby. To, aby bol výber čo najlepší, je potrebné brať do úvahy hneď niekoľko kľúčových činiteľov. Jedným z tých kľúčových činiteľov je aj otázka finančných nákladov, predovšetkým na kúpu alebo prenájom debnenia, samotný úkon debnenia a tiež aj na úkon odstránenia debnenia.

S akými typmi debnenia sa môžeme stretnúť?

To, aký druh debnenia zvoliť na stavbu, väčšinou riešia projektant a technológ stavby. Preto je nesmierne dôležité (nielen ak stavbu riešite svojpomocne), riešiť problematiku debnenia vždy pod dohľadom týchto fundovaných odborníkov. V prípade konkrétneho druhu debnenia platí, že v súčasnosti je ponuka stavebných debnení široká. Aj preto je nesmierne dôležité si zvoliť správny druh debnenia, aby bolo všetko tak, ako má byť (najmä čo sa týka technickej a tiež aj bezpečnostnej stránky pri výstavbe). Najčastejšie sa pri stavbách, či už rodinných domov alebo väčších a náročnejších stavbách, môžeme stretnúť predovšetkým so stropným, stenovým, stĺpovým debnením, ako aj s podpornými systémami pre výstavbu tunelov a mostov. Každý tento druh stavebného debnenia má svoje opodstatnenie a význam.

Kúpiť alebo prenajať debnenie pri stavbe?

Dôležité je poznamenať, že kúpiť celý systém debnenia na akúkoľvek stavbu, vyžaduje nemalú finančnú hotovosť. V tomto smere sa javí v dnešnej dobe ako vhodnejšia alternatíva práve prenájom stavebného debnenia pri výstavbe. Je jedno, či sa stavia rodinný dom alebo betónovanie na veľkej stavbe. Ak potrebujete debnenie na výstavbu domu, polyfunkčného objektu či cestnej stavby, práve spoločnosť D O A S, a. s. vám ponúka možnosť jeho prenájmu. K dispozícii máte viacero prevedení debnenia aj s doplnkami, ktoré sú nevyhnutné na jeho výstavbu a zaistenie stability. Každý problém s debnením je pre firmu, ktorá sa venuje tejto problematike už dlhé roky, maličkosťou. Okrem debnenia firma vie zabezpečiť aj stavebné oplotenie na prenájom, ktoré má význam predovšetkým vtedy, pokiaľ sa po debnení počas výškových práce, pohybujú stavební pracovníci.

Šetriť pri každej výstavbe rodinného domu alebo veľkej stavby predovšetkým na použitom materiáli, technických pomôckach (zariadeniach) a úkonoch s tým spojeným, sa neoplatí a neodporúča. Najmä ak sa bavíme o betónovaní základných častí stavby a stavieb. Tam, kde je ale možné ušetriť nejaké to euro, je napríklad pri prenájme stavebného debnenia. Ako teda vyriešite na stavbe betónovanie najdôležitejších súčastí svojho projektu? Kúpite úplne nové alebo vsadíte radšej na prenájom stavebného debnenia?