Sprievodca vianočnými darčekmi

0
1038

Poznáte ten pocit, keď lovíte vianočné darčeky a ženiete sa ulicami bez nápadu. Ale kým sa v zúfalosti rozhodnete kúpiť ďalšiu kozmetickú taštičku pre dámsku časť vašej rodiny, pre pánov kravatu a pre deti hračky, ktoré ich po týždni omrzia, príďte radšej na návštevu do IKEA! Tu určite nájdete osobité darčeky, ktoré budú pasovať potrebám vašich najmilších a prelomia klasické klišé o vianočných darčekoch. Keďže vieme, že pri hľadaní darčekov padne vždy vhod malá pomoc, pripravili sme pre vás množstvo nápadov pre celú rodinu, bez ohľadu na to, aký máte rozpočet. 

Darčeky pre dámy

Nový toastovač alebo žehlička sa vždy hodia, avšak netreba pripomínať mamám ich denné kuchynské povinnosti aj pod vianočným stromčekom. Naopak, pekné doplnky, váza alebo nápadité dekorácie ich určite potešia. Rovnako by sa mohla  hodiť praktická šperkovnica. Vyberajte doplnky radšej v neutrálnych tónoch a čistých líniách, pretože ak sa obdarovaná dáma neskôr rozhodne pozmeniť svoju izbu, budú pasovať aj do vynoveného interiéru.

Darčeky pre pánov

Hoci páni neprestajne tvrdia, že nechcú nič na Vianoce, ich tváre sa vždy rozžiaria, keď zbadajú svoje meno na darčeku pod vianočným stromčekom. Majú najradšej, keď uhádnete presne čo chcú a bez toho, aby ste sa ich na to pýtali. Ak si nie ste  istí farbou, zvoľte zemité a neutrálne, napríklad  bielu alebo sivú. V prípade, že vaša polovička, otec alebo brat trávi veľa času v aute, či stále cestuje, darujte originálny obraz, kde možno vyznačiť všetky precestované miesta, ale aj naplánovať nové cestovateľské výzvy. Pohodlný župan je vždy praktickou voľbou. Pre tých, ktorí si radi vychutnávajú oddych pri dobrej knihe, môžete porozmýšľať nad kúpou nového kresla. Štýlové poháre na víno či karafa pre gurmánov nikdy nikoho neurazili.

Darčeky pre deti

Aj keď si myslíte, že kupovať darčeky pre najmenších členov rodiny je jednoduchá úloha, predtým než začnete bláznivo nakupovať, skúste sa najprv zamyslieť nad tým, čo naozaj potrebujú. Vyberajte hračky, ktoré prispievanú k rozvíjaniu detskej kreativity a manuálnym zručnostiam. V prípade detskej minikuchynky alebo detskej dielničky podporíte oboje. S mäkučkou plyšovou hračkou sa ľahšie zaspáva. Keď si ju deti obľúbia, stane sa z nej kamarát na celý život!

Ak ste na pochybách, či sa bude váš darček páčiť, nechajte vašich najdrahších nech si vyberú sami! Darčeková karta IKEA je tak ideálnym riešením. Môžete na ňu vložiť ľubovoľnú finančnú čiastku. Na výber sú rôzne vzory, aby ste sa vyhli zmätkom pod vianočným stromčekom.