Slovenský olympijský výbor organizoval prvý ročník akcie ˝Vykročte za zdravím˝

0
3402

Slovenský olympijský výbor (SOV) organizoval 13. – 15. mája 2014 vo Vysokých Tatrách pre zástupcov regionálnych olympijských klubov a pre zástupcov Jednoty dôchodcov Slovenska celoslovenský seminár ˝Vykročte za zdravím˝. Účastníci prežili tri dni plné športových aktivít. Prekážkou účastníkov nie je ani vyšší vek. Láska k športu a chuť robiť niečo pre svoje zdravie sa totiž ani vekom nestráca.

Po minuloročnom úspechu pilotného projektu Vykročte za zdravím, ktorý vyvrcholil v lete sústredením najaktívnejších členov v Tatrách, sa organizátori rozhodli nadviazať na akciu prípravou oficiálneho celoslovenského seminára. Hoci bola akcia Vykročte za zdravím primárne určená predovšetkým pre ženy vo veku nad 50 rokov, chuť športovať im v žiadnom prípade nechýbala. Oproti minulému roku sa totiž počet účastníkov strojnásobil.

Pravidelné cvičenia v regiónoch sa rozšírili z Bratislavy do Spišskej Novej Vsi, Prešova, Prievidze, Šiah a radi by sme zapojili aj ďalších… Počet aktívnych účastníkov sa pritom pohybuje okolo čísla 150. Do Tatier sme pozvali tých najaktívnejších a tiež nových záujemcov, ktorí môžu nadviazať nové kontakty a nájsť motiváciu.

Akciu aj tento rok privítal Grand Hotel Bellevue v Hornom Smokovci, ktorý zabezpečoval ubytovanie, stravu a priestory na pripravované športové aktivity. Účastníkov čakali tréningy zahŕňajúce pilates, aquagymnastiku, jógu v prírode, či turistiku v štýle nordic walking v okolí Štrbského Plesa. Všetko pod dohľadom skúsených inštruktorov.

Súčasťou akcie bol aj kultúrny program zameraný na prezentáciu činností SOV a Jednoty dôchodcov Slovenska, ktoré sa snažia prinášať prostredníctvom svojich aktivít šport všetkým vekovým kategóriám.

foto: SOV