Domov Komerčné články Slovenské Vinice prinášajú novú kolekciu od slovenských vinárov

Slovenské Vinice prinášajú novú kolekciu od slovenských vinárov

Sedem vín výnimočnej kvality z rôznych vinohradníckych oblastí Slovenska a od rôznych lokálnych vinárov vybrali skúsení odborníci do novej kolekcie Slovenské Vinice, ktorú prináša pred letom na trh ST.NICOLAUS. Spríjemnite si letný relax s pohárom správne vychladeného výborného vína.

Na Slovensku máme bohatú ponuku kvalitných vín, ktoré sú výsledkom majstrovstva našich vinárov z malých, často rodinných vinárstiev. Práve z nich vybrali pre značku Slovenské Vinice významní odborníci to najlepšie.  Garantmi kvality a chuti nového radu vín sú Jean Daniel Angibaud, svetovo uznávaný someliér z Bordeaux, držiteľ mnohých prestížnych svetových ocenení, Fedor Malík, medzinárodne uznávaný odborník na víno, Katarína Furdíková, enologička a vedecká pracovníčka oddelenia Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave a Marek Závracký hlavný inšpektor Štátnej veterinárnej a potravinárskej správy na Slovensku.

„Slovenské vína z malých vinárstiev sú veľmi zaujímavé a chutné, je tu veľa regionálnych odrôd  v Malokarpatskej oblasti, ale aj z viníc na južnom Slovensku. Frankovka Modrá rosé alebo Cabernet Sauvignon rosé sa umiestňujú v súťažiach na najlepších miestach. Sú jednoduché, plné ovocia a majú príjemnú chuť,“ vysvetľuje J. D. Angibaud. „Je doslova zázrak, aký pokrok a profesionalitu dosiahli slovenskí vinári, ktorých víno sa môže smelo porovnávať so svetovým vínami z Bordeaux, Austrálie, Čile či Nového Zélandu.“

Slovenský spotrebiteľ si čoraz častejšie vyberá kvalitné produkty a kladie dôraz aj na domáci pôvod. Značka Slovenské Vinice mu pomáha zorientovať sa v bohatej ponuke slovenských vín. Malým rodinným vinárstvam zasa podáva pomocnú ruku a ponúka možnosť presadiť sa v konkurencii. A že sa im darí, o tom svedčí aj ocenenie značky Novinka roka v kategórii vín súťaže Voľba spotrebiteľov 2016 – najlepšia novinka.

„Máme radosť z toho, že slovenskí spotrebitelia ocenili náš koncept Slovenské Vinice, v ktorom  prinášame najlepšie vína z malých vinárstiev z rôznych vinárskych oblastí, ktoré vybrali uznávaní odborníci. Každé víno novej kolekcie vyberali z viacerých vzoriek danej odrody a veríme,  že milovníkom kvalitného vína bude chutiť,“ hovorí  Mikuláš Šranko, marketingový riaditeľ ST.NICOLAUS.

SEDEM TOP NOVINIEK

Cabernet Sauvignon neskorý zber, ročník 2013, ocenený striebornou medailou Víno Tirnavia 2016

Pochádza zo Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti. Víno má rubínovo-červenú farbu a príjemne prekvapí intenzívnou vôňou po čerešniach, višniach, slivkách a čiernych ríbezliach.

Jeho plná chuť najlepšie vynikne s jedlami z diviny a s vyzretými syrmi. Odporúčame servírovať ho vychladené na teplotu 16° – 17°C.

Tramín Červený, ročník 2015

Toto suché víno pochádza z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Má typickú sýtožltú farbu, korenistú vôňu a plnú, až medovú chuť s tónmi žltého ovocia.

Najlepšie si ho vychutnáte vychladené na teplotu 7° – 9°C s bielym mäsom, rybami či jedlami s kari.

Veltlínske Zelené, ročník 2015

Suché víno tejto značky je z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Je charakteristické jemnou zeleno-žltou farbou, má sviežu chuť s príjemnými kyselinkami s mandľovou dochuťou.  Je plné a šťavnaté.

Najlepšie si ho vychutnáte vychladené na teplotu 7° – 9°C a je vhodné k bielemu alebo teľaciemu mäsu.

Frankovka Modrá Rosé, ročník 2015, ocenená striebornou medailou Rača 2016

Víno jemnej čerešňovej farby má svoj pôvod v úrodnej Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Vo vôni sa striedajú tóny lesných jahôd a malín. Chuť je ľahká, svieža, ovocná, podčiarknutá jemnými kyselinkami.

Tento druh vína odporúčame k jedlám z hydiny, k rybám, cestovinám a čerstvým šalátom, vychladený na 8° – 10°C.

Rulandské Šedé, ročník 2015

Biele suché víno pochádza z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Je to nazreté víno s jemnými kyselinkami, vo vôni i chuti prevažuje príjemná chlebovinka. Chuť je plná, medová, s orieškovou dochuťou.

Najlepšie si ho vychutnáte  vychladené na 8° – 11°C, servírované k jedlám z hydiny.

Sauvignon Blanc, ročník 2015

Pochádza z Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Má jemnú žlto-zelenú farbu, vo vôni sa striedajú ovocné tóny broskýň a egrešu. Chuť je šťavnatá, ovocná s pikantými kyselinkami.

Odporúčame ho podávať k studeným predkrmom, syrom, cestovinám a jedlám z rýb, vychladené na 7° – 9°C.

Rizling rýnsky, ročník 2015

Víno žlto-zelenkastej farby pochádza z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Má výraznú vôňu po jablku, marhuliach a vinohradníckych broskyniach, chuť je plná, korenistá a medová.

Vychladené na teplotu  7° – 9°C si ho najlepšie vychutnáte pri jedlách z teľacieho mäsa, hydiny a ryby.

Orientačná cena: 5,99 / 0,7 l

SÚVISIACE ČLÁNKY