Rosé od Hubertu medzi 100 najlepšími vínami

0
1181

Začiatok leta u vinárov už tradične patrí Národnému salónu vín. Jubilejný 10. ročník súťaže Národný salón vín bol prehliadkou a ochutnávkou tých najlepších tichých a šumivých vín. Medzi vinárstva, ktoré sa môžu tešiť z úspechu, patrí aj Hubert J.E. – medzi 100 najlepšími vínami sa umiestnil sekt Hubert l´Original rosé brut.

Slováci obľubujú suché biele vína, ale preferencie ružových vín a sektov z roka na rok neustále narastajú. Odborná komisia ocenila výborné kvality suchého sektu Hubert l´Original rosé brut, ktorý sa tak umiestnil medzi 100 najlepšími vínami Slovenska.

Tento sekt je pripravený kupážou Frankovky modrej rosé a Svätovavrineckého rosé. Je preňho príznačný jemný ovocný buket a dlhotrvajúce jemné perlenie. „Potvrdilo sa nám, že toto leto bude pre ružové bublinky ako stvorené,“ uviedla Ing. Ingrid Vajcziková, PhD., hlavná enologička spoločnosti Hubert J.E. Čím si vás tento sekt získa? „Hubert l´Original rosé brut vás očarí nádhernou malinovou vôňou, ktorá je v chuti príjemne skĺbená lesným ovocím,“ dodáva Ingrid Vajcziková. Ocenenie Národného salónu vín je pre spoločnosť Hubert J.E. o to cennejšie, nakoľko tento rok oslavuje 190. výročie od svojho založenia.

Súťaž prebieha v dvoch častiach – v prvej súťažia vína na vybraných nominačných výstavách. Tie z nich, ktoré získajú minimálne striebornú medailu, teda 84 bodov, sa môžu zúčastniť samotnej súťaže. V tomto roku na 20 nominačných výstavách súťažilo až 7 107 vzoriek, pričom až 2 583 vín získalo 84 bodov. Po uplatnení ďalších kritérií postúpilo 45 vinárov s 337 vzorkami do druhej časti, ktorá pozostávala z odbornej degustácie.