RegioJet ponúkol štátu lacnejšiu prevádzku rýchlikov medzi Bratislavou a Košicami

0
950

Súkromný dopravca RegioJet sa v uplynulých dňoch obrátil listom na predstaviteľov vlády Slovenskej republiky s ponukou na zníženie dotačnej náročnosti pre štát.

Súkromný dopravca RegioJet sa v uplynulých dňoch obrátil listom na predstaviteľov vlády Slovenskej republiky s ponukou na prevádzkovanie rýchlikov medzi Bratislavou a Košicami v súčasnom nezmenenom rozsahu, pri zníženej dotačnej náročnosti pre štát a zachovaní regulovaného cestovného. Očakávaný pozitívny prínos zmeny v podobe zvýšeného komfortu a väčšej pridanej hodnoty potvrdili aj nezávislí odborníci na železničnú osobnú dopravu. Pôsobenie RegioJetu na trati Bratislava – Komárno je vnímané pozitívne.

Radim Jančura, majiteľ STUDENT AGENCY holdingu, ktorého súčasťou je aj RegioJet, vraví: ,,Dlhodobo komunikujeme záujem rozširovať naše podnikanie v železničnej osobnej doprave. Na našu ponuku nemáme zatiaľ oficiálnu písomnú odpoveď. Dúfam, že sa podarí zaujať a dostaneme priestor na diskusiu,“ zároveň dodáva: „zásadne robíme veci inak než doterajší dominantní dopravcovia. Snažíme sa o to, aby sa u nás cestujúci cítili pohodlne a vyhľadávali práve našu dopravu. Mali by mať s nami pocit, že sme tu pre nich a nie oni pre nás. Naším cieľom sú plné vlaky spokojných cestujúcich.“ 

V posledných dvoch rokoch RegioJet poskytoval služby osobnej dopravy vo verejnom záujme na regionálnej trati Bratislava – Komárno, ale onedlho začne prevádzkovať aj komerčnú diaľkovú dopravu. Od 14. decembra 2014 začnú premávať na trati Bratislava – Košice a späť tri páry žltých vlakov RegioJet. Navyše spoločnosť predĺži doterajšiu trasu Praha – Žilina až do Košíc a pribudne aj spojenie Praha – Martin. Firma už dostala súhlas na ich prevádzku od Železníc SR (ŽSR) a vyhlásila výberové konania na personál.

Každý vozeň bude mať svojho stevarda alebo stevardku a členov palubného personálu doplnia baristi, pripravujúci zákazníkom objednané občerstvenia. Cestujúci dostanú zdarma kávu, čaj, nealko, noviny a časopisy, zábavný portál (filmy, seriály, hudba, on-line tv, hry), či wifi pripojenie na internet. Vlaky RegioJet ponúknu zákazníkovi najlepší pomer medzi štandardami cestovania a zaplatenou cenou