Prvá konferencia NARKS na Slovensku, ktorá privíta celú odbornú verejnosť z oblasti realitného trhu

0
1035

V piatok 28. novembra 2014 sa v bratislavskom hoteli Sheraton po prvý raz uskutoční najväčšia konferencia NARKS na Slovensku. Konferencia je určená širokej odbornej verejnosti z oblasti realitného trhu, realitným maklérom a profesionálom z oblasti nehnuteľností, so zastúpením mnohých významných developerov, právnikov, finančníkov či súdnych znalcov. 

Prvý ročník realitnej konferencie NARKS je dôkazom toho, že hranice realitného trhu sa môžu a mali by sa posúvať. Vďaka tejto významnej realitnej konferencii NARKS vznikne na Slovensku platforma a miesto, kde budú mať realitní makléri možnosť diskutovať a podeliť sa o skúsenosti z realitného trhu.

„Pravidelne sa realizujú rôzne odborné konferencie, ktoré sú určené pre developerov či bankárov. Avšak realitným maklérom, ktorých je na Slovensku zastúpený veľký počet, sa nikdy takýto priestor neponúkol,“ uviedol Martin Čapo, viceprezident NARKS pre vzťahy s verejnosťou a médiami.

NARKS každoročne organizuje pre svojich členov mnohé odborné konferencie a jej iniciatíva trvá už vyše 20 rokov. Tohtoročná prvá konferencia NARKS bude prístupná pre širokú odbornú verejnosť a jej ambície sú vyjadrené v slogane – Spájame profesionálov v realitách.

Čo nové prináša konferencia NARKS?

Konferencia NARKS, na rozdiel od ostatných konferencií pre odborníkov v oblasti realít, má za cieľ združovať všetkých, ktorí sa venujú realitám a vytvoriť zázemie na spoločnú diskusiu týkajúce sa otázok trendov, formovania realitného trhu či legislatívy, ktoré by mali naviesť a nasmerovať realitný trh k ideálu, ktorý by mal existovať.

Víziou konferencie NARKS je vytvoriť veľtrh, ktorý bude pre realitných maklérov priestorom pre uzatváranie partnerstiev.

Konferencia NARKS je pre všetkých realitných expertov

Konferencia je otvorená pre širokú odbornú verejnosť, nezávisle od toho, či sa jedná o majiteľa realitnej kancelárie, alebo rádového realitného makléra. Nerozhoduje ani to či sa jedná o veľkú kanceláriu o tíme 20 maklérov, alebo jednočlennú kanceláriu, ani to, či ide o franchisovú sieť, člena či nečlena NARKS, Bratislavčana či Košičana. To nie je podstatné.

„Realitní makléri by mali mať jeden deň v roku, kde by sa na jednom mieste stretávali. Nie je to žiadna nová prelomová udalosť. V Spojených štátoch robí NAR konferenciu každoročne, kde sa zúčastní 20-30 tisíc realitných agentov z celého sveta,“ uviedol Martin Čapo.

Organizácia NARKS nie je jedinou slovenskou inštitúciou združujúcou maklérov. Jej predstavitelia vnímajú na trhu i iné organizácie. Jej cieľom je však zjednotiť tento segment a mať väčšiu váhu a hlas pri presadzovaní legislatívnych zmien.

Relevantnosť obsahu je na prvom mieste

Konferencia NARKS je miestom na diskusiu. Naplánované sú Panelové diskusie, obsahom ktorých budú najdôležitejšie témy v realitách. Budú sa konať popoludní, dovtedy bude prebiehať program pre členov NARKS. Predmetom budú výsledky, čerpanie rozpočtov, plán a rozpočet na budúci rok. Obsahovo bude zahŕňať všetko to, čo členovia NARKS po minulé roky absolvovali počas dvojdňovej konferencie. Tento raz sa to uskutoční v piatok 28. novembra 2014 dopoludnia.

„Očakávame, že realitní makléri budú na konferencii NARKS prezentovať rovnaké či obdobné problémy. Avšak návrhy na ich vyriešenie môžu byť odlišné. Plánované panelové diskusie slúžia na spoločnú diskusiu a hľadanie možných riešení,“ uviedol Martin Čapo.

Konferencia bude ponúkať priestor aj na školenia, pretože každý maklér sa potrebuje nevyhnutne vzdelávať. Cieľom konferencie NARKS je priniesť rôznorodé témy, vrátane tých, ktoré účastníkom ponúknu možnosť rozšíriť svoje kompetencie a odborné schopnosti.

S novou energiou späť do náročného biznisu

Výkonnosť realitného makléra závisí od motivácie. Cieľom NARKS je, aby na konferencii vystúpili prednášajúci, ktorí účastníkov namotivujú a posunú ďalej. Účastníci budú odchádzať späť do svojho náročného biznisu s novou energiou.

„Na konferenciu NARKS sú pozvaní českí odborníci i zahraniční hostia, náš NAR liaison pani Diane Rath, ďalej Manuel Negrao z CEI. Bude zaujímavé spoločne diskutovať o problémoch, o navrhnutých riešeniach a ich realizácii. Nezabudli sme ani na okolité štáty a pozvali sme i hostí z Ukrajiny, Poľska, Maďarska, Rakúska – tí nebudú vystupovať v úlohe rečníkov, ale bude možné stretnúť sa s nimi,“ uviedol Martin Čapo.

Networking je alfou realitných partnerstiev 

Finálnou udalosťou celého dňa bude spoločný gala večer, ktorý prináša ideálnu príležitosť pre networking a vytváranie nových partnerstiev. Každý realitný maklér by sa mal v tom okamihu odosobniť a prestať myslieť stereotypne, že sa stretáva s konkurenciou. Naopak, tento veľký večierok profesionálov z realít by mali účastníci vnímať ako príležitosť na spoluprácu, pretože kolegov nemajú iba v kancelárii, ale po celom Slovensku a svete.

„Nemáme na mysli štandardnú zábavu, ale túto udalosť vnímame za dôležitý prínos pre každého realitného makléra. Ak z večera odíde maklér „len“ s piatimi vizitkami, určite to v budúcnosti využije a ocení,“ uviedol Martin Čapo.

Registrácia 

Registrácia bude prebiehať online cez stránku www.narks.sk/konferencia2014/ a všetci makléri, ktorí sú registrovaní na stránke reality.sk, ktorá je partnerom konferencie NARKS, budú dostávať aj pravidelné informácie ohľadom tejto akcie. V rámci konferencie budú môcť využiť členovia NARKS zvýhodnený registračný poplatok.

„Chceli by sme informovať, že pri registrácií na Konferenciu NARKS sa budú môcť aj iné realitné kancelárie stať zároveň členom – čakateľom NARKS. Môžu využiť zľavu pri registrácii ihneď a nemusia čakať,“ uviedol Martin Čapo.

Táto novinka je možná vďaka novým stanovám NARKS. NARKS sa otvára všetkým, ktorí sa chcú stať členmi. Na to, aby tak urobili, stačí po novom podať prihlášku. Stanú sa tak členom – čakateľom a môžu využívať zľavu nielen na Konferenciu NARKS v novembri tohto roka, ale aj na ostatné školenia organizované priebežne počas celého roka. Je to revolučný krok, ktorý deklaruje odhodlanie NARKS stať sa prístupným pre všetkých realitných maklérov a kancelárie a zjednodušiť samotný akt prijímania členov NARKS.