Profilovanie pracovnej sily a preferencie budúcich zamestnancov pracovný trh krajín V4 spájajú i rozdeľujú

0
1227

Personálna agentúra Grafton Slovakia zverejnila v mesiacoch január až jún 2016 závery svojej štúdie CEE Salary Guide 2015, ktorá mapuje vývoj platov na Slovensku, v Českej Republike, v Poľsku a v Maďarsku. Cieľom prehľadu bolo porovnať mzdy v 6 kľúčových oblastiach, ukázať na pozitívne trendy,  vzostup a zostup týkajúci sa pracovných pozícií či mzdových ukazovateľov.

„Vplyvom spoločných historických a sociálnych menovateľov krajín strednej a východnej Európy na jednej strane a aktuálnych trendov a globalizácie na strane druhej, by sa mohlo zdať, že pracovný trh krajín V4 je identický, s rovnakými stereotypmi a požiadavkami kandidátov a zamestnávateľov. Opak je pravdou. Svedčia o tom výstupy, ktoré boli prezentované v rámci seriálu o prehľade platov v 6 oblastiach,“ Miroslav Garaj, Country Manager Grafton Slovakia.

SERIÁL O PREHĽADE PLATOV NÁJDETE TU:

NOVÝ PREHĽAD PLATOV GRAFTON SLOVAKIA UŽ ČOSKORO
Momentálne je v rámci 4 pobočiek Grafton Slovakia realizovaná interná analýza, ktorá bude informovať o aktuálnom prehľade platov na Slovensku. Skúmané údaje vychádzajú najmä z nástupných platov uchádzačov, ktorým Grafton Slovakia sprostredkoval zamestnanie, a na základe dopytu firiem pri hľadaní uchádzačov. Prehľad platov a aktuálne analýzy a trendy budú k dispozícii už na konci tohto leta.

„Cieľom tejto analýzy je poskytnúť našim klientom exkluzívne informácie o platoch a odmenách v 7 oblastiach pracovného trhu, ktoré prispejú k optimálnemu nastaveniu odmeňovania v každej firme,“ uviedol Miroslav Garaj.