Pri čítaní kníh zabudnete na všetky problémy

0
1204

Roky neuveriteľne rýchlo bežia a až keď sa stane zlá udalosť v našom živote, zamyslíme sa nad našim doterajším životom a rekapitulujeme, čo sme urobili zle a čo sa nám naopak podarilo. Ľudia sú na seba horší ako kedysi. Mladí ľudia žijú nadivoko, zakladajú si rodiny a pomerne v krátkom čase sa rozchádzajú. Jednoducho, spohodlneli sme. Zvykli sme si na to, že máme podstatne viac možností, ako naši rodičia a starí rodičia. Sme materialistickí a na zdravie myslíme ako posledné, pritom stačí tak málo a všetko sa môže zmeniť k lepšiemu.

Jediné, čo nás ale dokáže upokojiť a ochrániť pred stresom, sú knihy, presnejšie informácie z kníh. Pri čítaní kníh zabudneme na všetky problémy či už pracovné, alebo súkromné. Pri čítaní kníh čas plynie akosi inak.

Odborná literatúra v školách

Ku knihám sme si ako mladí nevytvorili dobrý vzťah. Veď v školách nás učitelia „nútili“ čítať odborné knihy, ktoré nám príliš nevoňali. Až v dospelosti sme si uvedomili, aké dobré bolo čítať odborné knihy už v období, kedy sme rebelovali. Knihy rozvíjajú/ rozširujú slovnú zásobu a udržiavajú náš mozog stále aktívny. Vo svete technológií sú čoraz vzácnejšie. Čím sme starší, tým viac inklinujeme ku knihám, pretože si uvedomujeme, že práve v nich nájdeme dôveryhodnejšie informácie ako na internete.

Vzdelávacia funkcia a dôveryhodné informácie

Aj vy ste si kedysi na škole povedali, že knihy nebudete čítať? A čo teraz? Určite ich už čítate. Knihy nám umožňujú aspoň na chvíľu vypnúť, zabudnúť na všetky problémy. Ak sa nám práve niečo prihodí a potrebujeme získať informácie na riešenie tohto problému, najčastejšie ich hľadáme práve v knihách. Uvedomujeme si, že práve v nich nájdeme to, čo potrebujeme a ešte sa aj niečo naučíme. Ak ste študovali na ekonomickej škole, priznajte sa, isto ste aspoň raz držali v rukách kvalitnú ekonomickú literatúru. Vzdelávacia funkcia literatúry je nepopierateľná a neraz nám uľahčuje viaceré na prvý pohľad nevyriešiteľné situácie.

Internetové kníhkupectvo

Ak ste leniví a nechce sa vám tráviť v kníhkupectvách dlhé hodiny, stačí, ak si konkrétny knižný titul vyhľadáte v známom internetovom kníhkupectve. Je to pohodlnejšie, ľahšie a navyše zistíte jeho dostupnosť aj na predajni, ak by sa vám náhodou predsa len chcelo ísť si knihu kúpiť práve tam.