Pohodlná obuv na leto

0
1309

V letných mesiacoch, kedy nás vysoké teploty prinútia tráviť čas v klimatizovaných priestoroch, sú zaťažkávajúcou skúškou aj pre naše nohy. Puchnú, koža začína tvrdnúť a objavujú sa na nich bradavice.

Ak chcete prežiť letné mesiace bez najmenších problémov, nemali by ste sa báť investovať do kvalitnej obuvi. Vaše nohy potrebujú kvalitnú a hlavne pohodlnú obuv.

Vzdušné dámske sandále

Nosíme ich najčastejšie práve počas letných mesiacov. Pri ich výbere si všímajte hlavne kvalitu podošvy (nesmie byť hladká), kvalitu zvršku a kvalitu zapínania. Dámske sandále musia mať ale hlavne kvalitnú porážku a zapínanie. Nebojte sa investovať do značiek a vyhýbajte sa až príliš lacným dámskym sandálam. Vydržia vám jednu sezónu a na ďalšiu si budete musieť kupovať opäť nové. Odporúčame vám jedny tmavé dámske sandále a jedny bledé dámske sandále. Béžové a čierne dámske sandále sa ľahšie kombinujú s farebnými letnými outfitmi. Samozrejme, môžete si dopriať aj pár farebných. Farbu vyberajte podľa oblečenia v letnom šatníku.

Lodičky

Ak váš zamestnávateľ vyžaduje, aby ste nosievali kostým a lodičky, pri výbere nových lodičiek zohľadňujte kvalitu podpätku, vnútorného materiálu a najmä tvar. V letných mesiacoch odporúčame lodičky s otvorenou špičkou. Lodičky zvýrazňujú vašu ženskosť, preto nesmú chýbať ani vo vašom botníku.

Nosievajte len tú najpohodlnejšiu obuv, nohy si pravidelne krémujte, odstraňujte si stvrdnutú kožu a robievajte si aspoň dvakrát do týždňa regeneračné kúry. Čím kvalitnejšiu obuv si kúpite, tým skôr sa vyhnete problémom s kurími okami. Vrásky sa vám na nohách tvoriť nebudú. Kurie oká ale áno.

Nohy sú cez letné mesiace odhalené, preto práve cez toto ročné obdobie zvýšte starostlivosť o ne. Nezabúdajte ani na pravidelné návštevy pedikúry.

Rozmaznávajte svoje nohy aj cez letné mesiace. Slnko, slaná voda a pot im dávajú zabrať.