Domov Komerčné články Penam tipy na váš sviatočný stôl

Penam tipy na váš sviatočný stôl

Príjemnú atmosféru stretnutí s rodinou a priateľmi,  nielen počas veľkonočných sviatkov, dotvára chutné občerstvenie.  Tradičné veľkonočné dobroty, ktoré nesmú chýbať na sviatočnom stole, výborne doplnia ľahučké snacky.  Ocenia ich nielen členovia rodiny, ale aj čakaní či nečakaní kúpači.  A čo je hlavné –  z Penam toastových chlebíkov ich pripravíte rýchlo a jednoducho.

 Kanapky s údenou šunkou

Potrebujeme:

Penam Toastový chlieb, maslo, horčica, údená šunka, cherry paradajky, sterilizovaná uhorka, bylinky na zdobenie, formička na vykrajovanie. 

Postup:

Okrúhlou formičkou vykrojíme zo striedky toastového chleba základ kanapky. Natrieme maslom, horčicou a obložíme kúskami údenej šunky. Dozdobíme  petržlenovou vňaťou alebo lístkami bazalky, polovicou cherry paradajky a sterilizovanou uhorkou.

Minirolky z toastového chleba

Potrebujeme:

Penam Toastový chlieb, nátierkové maslo,  plátky údeného lososa, pažítka.

Postup:

 Na plátkoch toastového chleba  odkrojíme kôrku a prerežeme na polovice.  Valčekom na cesto ich rozvaľkáme, natrieme nátierkovým maslom, položíme plátok lososa a zatočíme do rolády. Nakoniec potrieme maslom a posypeme nadrobno pokrájanou pažítkou.

Toastové kanapky

Potrebujeme:

Penam Toastový chlieb svetlý, jemný tvaroh, nátierkové maslo, soľ, mleté čierne korenie, čerstvá zelenina, ovocie a bylinky na zdobenie, formičky na vykrajovanie. 

Postup:

Formičkou vykrojíme z toastového chleba rôzne tvary kanapiek. Jemný tvaroh a nátierkové maslo rozmiešame, ochutíme soľou a korením a naplníme do vrecúška na zdobenie. Na kanapkách urobíme čiapočku a dozdobíme čerstvou zeleninou či ovocím.

Údený losos so smotanovo-kôprovým dipom

Potrebujeme:

Penam Toastový chlieb tmavý, údený losos, kyslá smotana, citrón, kôpor. 

Postup: 

Plátky údeného lososa jemne pokvapkáme citrónom a naservírujeme na tanier. Z toastového chleba vykrojíme okrúhlou formičkou kanapky, ktoré nasucho opečieme na panvici alebo v rúre. Smotanu vymiešame s nadrobno nasekaným kôprom. Ozdobíme vetvičkou čerstvého kôpru. Toastový chlieb namáčame do smotany a zajedáme spolu s lososom.

Roláda z toastového chleba

Potrebujeme: 

Penam toastový chlieb, 2 nátierkové maslá, 200 g taveného syra, 250 g mäkkého tvarohu, 300 g plátkového syra, 150 g strúhaného syra, 200 g šunky, cesnak podľa chuti, chilli omáčka, biele korenie, červená a zelená paprika, soľ.

Postup: 

Z plátkov toastového chleba odrežeme kôrku. Nátierkové maslo vyšľaháme s taveným syrom a tvarohom, ochutíme soľou, pretlačeným cesnakom, chilli omáčkou a mletým bielym korením. Dve plné lyžice nátierky si odložíme. Do zvyšnej masy primiešane strúhaný syr. Na potravinársku fóliu rozložíme plátkový syr tak, aby sa plátky prekrývali, natrieme nátierku, poukladáme plátky toastového chleba a pritlačíme. Potrieme nátierkou a obložíme šunkou, opäť potrieme nátierkou a posypeme nadrobno nakrájanou paprikou. S pomocou fólie zatočíme roládu, zabalíme a dáme do chladničky na 12 hodín. Vychladenú roládu potrieme zvyškom nátierky a obalíme v strúhanom syre.

Recepty a foto Penam

Penam Toastový chlieb – v ponuke toastový chlieb svetlý a toastový chlieb maslový. Môžete ho použiť na prípravu veľkonočnej plnky, alebo z neho pripraviť kanapky  aj v tvare zajačikov či kvetiniek. Postačia vám k tomu klasické formičky na cukrovinky.  Pre milovníkov tmavého pečiva Penam ponúka aj tmavý toastový chlieb, či toastový chlieb cereálny.

Orientačná cena: 1,19 €/500 g, 0,79 €/250 g.