Parné rúry plnia sny o zdravom a chutnom jedle

0
935

Vstavané parné rúry gorenje ponúkajú možnosti, o ktorých sa nám ani len nesnívalo a potešia nielen milovníkov zdravého jedla. Môžete si v nich okrem zdravých jedál plných vitamínov pripraviť napríklad roast beef alebo usušiť potraviny.

Varenie v pare je jedným z najdravších spôsobov varenia. Vďaka tejto jemnej a šetrnej metóde si jedlo udrží svoju plnú, intenzívnu chuť a farbu. Výhodou varenia v pare je, že na prípravu jedla nemusíte vôbec používať olej. Parné rúry novej generácie gorenje sú vybavené inteligentnými technológiami, ktoré myslia za vás, strážia prípravu pokrmov, pomáhajú uvariť kvalitné a chutné jedlo a nešetria dobrými nápadmi. Automatické nastavenie času a teploty poskytuje optimálne podmienky, ktoré vytvoria jogurt za približne tri hodiny. V parnej rúre gorenje si môžete vysušiť bylinky, ovocie alebo zeleninu v pohodlí domova. Sušenie je možné až na piatich úrovniach naraz, čo šetrí čas aj energiu.

Para v hlavnej úlohe

Výhodou parných rúr gorenje je vynikajúci parný výkon, ktorý tvorí paru bez obsahu kvapiek vody. Tým zabraňuje vlhnutiu duseného jedla, zachováva živiny a udržiava ho šťavnaté a plné chuti, bez toho aby ste k jeho príprave potrebovali tuk. Sú ideálne tiež na rozmrazovanie potravín, pretože teplo pary obklopuje pokrm rovnomerne bez vytvárania horúcich miest. Veľký, praktický a elegantný zásobník na vodu je šikovne umiestnený mimo rúry. To nielenže uľahčuje manipuláciu, ale predovšetkým poskytuje viac priestoru, takže na prípravu pokrmov môžete využiť celý nadpriemerne veľký objem rúry. Jeden zásobník na vodu postačí na celý priebeh varenia, takže netreba dodatočne dopĺňať vodu, čím ušetríte čas a energiu a zlepšíte celkový výsledok varenia v pare. Inovatívny HomeMade zaoblený tvar rúry, ktorý je inšpirovaný tradičnou pecou na drevo, umožňuje voľnú cirkuláciu horúceho vzduchu rovnomerne zo všetkých strán. Jedlo je vždy dokonale upečené: chrumkavé zvonku a šťavnaté vnútri. V kombinácii so systémom Multiflow 360° umožňuje pečenie až na piatich úrovniach zároveň.

Jedlo plné vitamínov, minerálov a živín

Priaznivci zdravej výživy určite počuli o metóde Suis vide [:sú vit], vďaka ktorej si pokrm zachová vitamíny, minerály a ostatné živiny. Jedlo sa pripravuje vo vákuových vrecúškach, vďaka čomu je mäso šťavnaté a zelenina hladká a pevná. Takýmto spôsobom môžete pripravovať rôzne druhy mäsa, ryby a zeleninu. Zdravé jedlo plné vitamínov si môžete pripraviť aj bez vákuových vreciek so špeciálnou funkciou SlowBake. Mäso sa pečie pri nižších teplotách v trvaní až 6 hodín. Výsledkom je perfektne mäkké a pritom šťavnaté, voňavé mäso plné živín. Termosonda riadi priebeh pečenia na základe merania teploty vo vnútri mäsa a pomôže vám zistiť, či je mäso vo vnútri dostatočne upečené. Špeciálny alarm signalizuje dosiahnutie požadovanej teploty.

Jednoduchá údržba

S čistením parnej rúry gorenje si nemusíte robiť starosti. Funkcia odstraňovania vodného kameňa pracuje automaticky. Rúra vás v prípade potreby sama upozorní, kedy je potrebné vodný kameň odstrániť. Dĺžka trvania samotného procesu odvápňovania trvá po pridaní špeciálneho roztoku na odvápňovanie len 1 hodinu.