Oslávte Medzinárodný deň bozkávania s Metaxou Honey Shot

0
1067

Bozkávanie môže mať veľa podôb. Zamilované, vášnivé, ale aj priateľské či rodinné bozky sú neodmysliteľnou a veľmi príjemnou súčasťou nášho života. Vďaka tomu si našli svoje miesto aj v kalendári. Medzinárodný deň bozkávania s letným dátumom 6. júla má ľuďom pripomenúť, aby nezabúdali na radosť spojenú s bozkávaním. Po celý rok nám to odkazom, aby sme usilovne ako včielky pracovali na svojich vzťahoch „BE A BEE“ a #kissyourhoney pripomína aj obľúbená Metaxa Honey Shot. Spríjemnite si tento deň jej výnimočnou chuťou a na bozky najbližším myslite nielen v tento deň, ale po celý rok. 

V minulosti bol v našich končinách viac známy bozk pod rozkvitnutou čerešňou, postupne sa však aj u nás udomácňuje Medzinárodný deň bozkávania, ktorý sa vo svete oslavuje od roku 2003. Tento deň si ľudia spríjemňujú špeciálnymi oslavami či prekonávaním rôznych rekordov v bozkávaní. Historicky najdlhší bozk na svete trval takmer dva dni a zapísal sa do Guinnessovej knihy rekordov. Konal sa však v rámci osláv sv. Valentína a postaral sa oň pár z Bangkoku, ktorý sa na pláži v južnom Thajsku dokázal bozkávať neuveriteľných 46 hodín, 24 minút a 9 sekúnd.

Vedeli ste, že bozkávanie je zdravé? Ľudia, ktorí sa pravidelne bozkávajú sa nielen výborne cítia, ale aj dobre vyzerajú. Bozkávaním sa uvoľňujú hormóny šťastia a zvyšuje sa aj hladina testosterónu a oxytocínu. Pri jednom bozku sa dostáva do pohybu až 40 tvárových svalov, čím sa prirodzene vyhladzujú vrásky. Bozky si poradia aj s vysokým krvným tlakom, utíšia bolesť, znížia stres a zrýchlia metabolizmus. Bozk rozbúcha vaše srdce, čím posilní krvný obeh aj okysličenie tela.

Bozkávanie jednoznačne patrí k príjemným zážitkom, preto Metaxa Honey Shot nesie odkaz #kissyourhoney po celý rok. Koho pobozkáš tento rok 6. júla ty? Vychutnaj si spoločné chvíle so svojou polovičkou a obľúbeným nápojom aj ty.

Znamenitá Metaxa Honey Shot je inšpirovaná nikdy sa nekončiacim gréckym letom. Je veľmi jemná a lahodná, keďže obsahuje len 30 % alkoholu a má nezameniteľnú medovú chuť. Med zo severu Peloponézskeho polostrova, kde vedľa seba rastú jedle, gaštany, jablone, hloh i divé ruže, jej dodáva špeciálne arómy a krásne hustú konzistenciu. Tento zlatý nektár, čistý odraz slnka s ovocným a kvetnatým srdcom, je jemnou kombináciou sladkého ducha a divokej predstavivosti. Skúsenosť začína sladkým bozkom bielych hrozienok, dubu, sušenej figy a korenín, ktoré pretekajú prvou chuťou. Tá sa vracia s príjemnou medovou sladkosťou objímajúcou konečný dotyk korenia a pomarančovej kôry.