Odhaľte tajomstvá Nesboa a čiernej smrti. Už zajtra!

0
988

Zažite mrazivý večer v spoločnosti prekladateľa najslávnejších škandinávskych autorov, Jo Nesboa a Stiega Larssona, a zistite, ako chutí čierna smrť! 

Zajtra večer v Bratislave napriek babiemu letu rapídne klesne teplota. O 18:30 sa v mrazničke prvého Ice Baru v Strednej Európe presuniete do chladnej a tajomnej Škandinávie. A nielen kvôli ručičke teplomera.

Pozvanie do diskusie v rámci cestovateľského festivalu Od pólu k pólu prijali scestovaní sprievodcovia CK BUBO – prekladateľ  Jozef Zeliňák a škandinavistka Martina Čameková. Presvedčia vás, že Severania majú toho popri pútavých príbehoch oveľa viac, čo ponúknuť svetu!

„Máte pocit, že na vás spoza rohu vyskočí ľadový medveď, je mínus 40 stupňov Celzia, osvetľuje vás iba polárna žiara a vy so svojimi kamarátmi, potomkami Vikingov, popíjate čiernu smrť,“ hovoria dobrodruhovia o Škandinávii. Nechajte si namiešať populárny lokálny drink a navnaďte sa na cestu do oblasti, známej svojou chladnou krásou.

Atmosféru v Ice Bare Amundsen doplní hudba kapely Di Derre (líder skupiny je práve Jo Nesbo) a tri akčné premietania o Islande, Nórsku a Laponsku. Každý účastník si môže navyše zasúťažiť o škandinávske knihy z vydavateľstva Ikar. Akcie sa zúčastní aj veľvyslankyňa Nórskeho kráľovstva, Inga Magistad, a veľvyslanec Islandskej republiky, Audunn Atlason. Spýtajte sa ich, prečo sa v Nórsku tak dobre žije a prečo je Island taký cool.

Škandinávsky večer je súčasťou dvojtýždňového cestovateľského festivalu na Slovensku. Pre viac informácií o aktuálnom programe a najvyšších zľavách v histórii CK BUBO kliknite na www.odpolukpolu.sk.