Nový videoklip od skupiny Zlokot dáva skladbe Rauš filmový rozmer

0
1165

Doteraz vytvorili dva na mobil nakrútené klipy k piesňam Wu wej a Slowakische Genius, na skladbu Malí ľudia im pripravilo uletený a trochu aj animovaný klip kreatívne duo Pek Crew. Teraz skupina Zlokot prichádza s filmovým spracovaním klipu k ich skladbe Rauš.

Príbeh na pomedzí partnerského trojuholníka vymyslela a režírovala filmárka Barbora Berezňáková. Hlavné postavy si zahrali známy herec Marián Mitaš, ktorý je tiež moderátorom Rádia_FM, sestra frontmana kapely Lyrika, Katarína Remiaš a herečka Lýdia Petrušová. Samotná kapela sa v záberoch samoúčelne neobjavuje a je len súčasťou filmového sveta, podriaďujúc sa deju.

„V záplave nablikaných a našminkovaných klipov môže ten náš vyznieť osviežujúco. Kontrastuje svojou naratívnosťou, každý záber má vlastnú estetiku a celok vytvára poetizujúci efekt. Pesnička rozpráva o istom stereotype života a úniku z neho a tak isto bol zameraný klip. Napríklad aj tým, že sme zvolili aj hypermarket, kde by na prvý pohľad nikto poetiku nečakal,“ povedala Barbora Berezňáková.

Kapela ďakuje za účasť na nakrúcaní svojim fanúšikom a známym. V záberoch uvidíte bratislavský hudobný klub U Očka, kde Zlokot skutočne hráva svoje koncerty. Zamestnanca klubu zahral výtvarník a hudobník Palo Čejka tak vierohodne, že väčšina komparzistov si myslela, že je skutočný barman.

Videoklip by nemohol vzniknúť bez podpory mediálnej agentúry Universal McCann, Giraffe Bakery, internetového kníhkupectva Gorila.sk a siete hypermarketov Terno.

Zlokot ďakuje!

Kredity
Idea, réžia: Barbora Berezňáková
Produkcia: Megi Mackovičová
Kamera: Ivo Miko, Pelo Hedmeg
Hrajú: Lýdia Petrušová, Marián Mitaš, Katarína Remiaš

Foto: Martina Mlčúchová