Nová kolekcia drevených podláh Småland od spoločnosti Kährs predstavila dekory inšpirované nespútanou švédskou krajinou.

0
1173

Småland je provinciou na juhu Švédska, ktorá je známa najmä svojimi rozsiahlymi lesmi a viac ako päťtisíc jazerami. Práve v tejto provincii bola založená aj spoločnosť Kährs. Práve divoká krása mohutných lesov, ktoré sú opradené rôznymi mýtmi a povesťami, bola inšpiráciou pri tvorbe novej kolekcie Småland z dubového dreva Kinda. Farebná škála znázorňuje dvanásť odtieňov jednotlivých farieb magického lesa.

Podlahy z dubového dreva patria medzi najobľúbenejšie pre svoju pevnosť, odolnosť a kvalitu. O dlhej životnosti svedčí aj 30 ročná záruka, ktorú ponúka spoločnosť Kährs na svoje dubové podlahy.

Jednoliaty povrch s nápadnou štruktúrou dreva

Každá doska kolekcie Småland je ošetrená na základe jej unikátnej kompozície uzlov, štruktúry a prasklín. Výsledkom tohto jedinečného výrobného procesu je jednoliaty povrch dynamickým efektom, ktorý mení svoj vzhľad podľa dopadu svetla a uhla pohľadu. Pre všetkých 12 farebných prevedení je charakteristická veľmi výrazná štruktúra dreva, množstvo sukov, trhlín a nepravidelností. Prirodzený vzhľad a nápadná štruktúra dreva podčiarkuje jej jedinečnosť.

Jednolamelové drevené dielce s hrúbkou 15 mm disponujú nášľapnou vrstvou z dubového dreva s hrúbkou 3,5 mm. Stredná vrstva je vyrobená z borovicového dreva, protiťah z ihličnatých drevín.

Povrchová úprava pre dlhšiu životnosť

Údržba drevených podláh Kährs je veľmi jednoduchá. Povrch lamiel je štruktúrovaný, morený a chránený prírodným olejom Kährs. Lakované podlahy si vďaka špeciálnemu vrstveniu lakov (až 5 vrstiev bez medzibrusu) zachovávajú prirodzený vzhľad a štruktúru a zároveň sa vyznačujú mimoriadne pevným a odolným povrchom. Lak je technologicky vytvrdený UV žiarením, vysoko odolný proti poškriabaniu. Vďaka jeho pružným vlastnostiam nevznikajú praskliny ani v prípade pádu ťažkých predmetov.

Geniálne jednoduchý zámok Woodloc®

Nášľapné vrstvy podláh Kährs sa kladú tak, aby vytvárali homogénny obraz. Pomocou zámkového spoja Woodloc® možno dosiahnuť absolútne rovný povrch, ktorý zaručuje tiež vysokú pevnosť v ťahu. Lamely sa pri uzamknutí medzi sebou vzájomne sťahujú a nedochádza tak k vzniku dilatačných škár, čo je ideálne pre dosiahnutie jednoliateho vzhľadu. Jednotlivé diely nemožno na ploche od seba rozoznať, podlaha preto pôsobí veľmi harmonicky. Podlahy Kährs možno bez problémov klásť i na podlahové vykurovanie, a to ako plávajúcim spôsobom kladenia, tak i celoplošným lepením.