Nová generácia zabudovateľných rúr, varných dosiek a odsávačov pár gorenje

0
1063

Gorenje pomáha ľuďom lepšie jesť, zdravšie žiť a mať dostatok času na svojich blízkych. S novou generáciou vstavaných spotrebičov prichádzajú do slovenských kuchýň mimoriadne schopní osobní asistenti, ktorí umožňujú variť rýchlejšie, pripravovať zdravšie jedlá a zároveň premieňajú varenie na zábavu. Nové vstavané rúry, varné dosky a odsávače pár gorenje sú vybavené inteligentnými technológiami, ktoré myslia za vás, strážia prípravu pokrmov, pomáhajú uvariť kvalitné a chutné jedlo a nešetria dobrými nápadmi. A navyše vynikajú špičkovým dizajnom so zjednocujúcimi prvkami, akými sú displej alebo rukoväte v rovnakej výške. Na výber sú tri základné rady: Essential, Advanced a Superior.

Vstavané rúry

Inovatívny HomeMade zaoblený tvar rúry, ktorý je inšpirovaný tradičnou pecou na drevo, umožňuje voľnú cirkuláciu horúceho vzduchu rovnomerne zo všetkých strán. Jedlo je vždy dokonale upečené: chrumkavé zvonku a šťavnaté vnútri. V kombinácii so systémom Multiflow 360° umožňuje pečenie až na piatich úrovniach zároveň. Naraz môžete piecť napríklad pizzu a pečivo, bez toho aby dochádzalo k miešaniu vôní a chutí.

Dokonalé jedlo si môžete pripraviť v 2, 3 alebo viacerých krokoch. Rúra vám pomôže nastaviť proces prípravy a vy sa nemusíte už o nič starať. Túto pomoc ocenia aj skúsenejší kuchári pri príprave jedál, akými sú chlieb či lasagne, ktoré si vyžadujú zmenu teploty počas pečenia. Nemenšie nadšenie u začiatočníkov i pokročilých vzbudí výber z viac ako 80 autoprogramov a receptov. Všetky parametre ako čas varenia, teplota a ohrev sú automaticky nastavené. Všetko, čo treba urobiť, je vybrať druh jedla, hmotnosť a stlačiť štart. Rúra sa postará o zvyšok. Vďaka enormnej veľkosti rúry (objem do 75 l pri štandardných rúrach a do 53 l pri kompaktných rúrach) už nie je problém ani pečenie obrovského moriaka či tradičnej husi – funkcia SlowBake navyše umožňuje pečenie pri nižších teplotách v trvaní až 6 hodín. Mäso je perfektne mäkké a pritom šťavnaté, voňavé a plné živín. Priaznivcov zdravej výživy poteší špeciálna funkcia Yogurt, s ktorou za približne 3 hodiny hravo pripravíte poctivý domáci jogurt.

Dvierka rúr sa dovierajú ticho a tlmene. Pri najvyšších modeloch na ne môžete kedykoľvek pokojne siahnuť a nikdy sa nepopálite. Vďaka špeciálnemu trojitému alebo dokonca štvoritému preskleniu dvierok sú rúry gorenje bezpečné na dotyk. Žiadne starosti vám nespôsobí ani obávané upratovanie po varení – extra účinné pyrolytické čistenie zanechá rúru úplne čistú bez stôp mastnoty.

Parné rúry

Výhodou rúr gorenje je vynikajúci parný výkon, ktorý tvorí paru bez obsahu kvapiek vody. Tým zabraňuje vlhnutiu duseného jedla, zachováva živiny a udržiava ho šťavnaté a plné chuti, bez toho aby ste k jeho príprave potrebovali tuk. Veľký, praktický a elegantný zásobník na vodu je šikovne umiestnený mimo rúry. To nielenže uľahčuje manipuláciu, ale predovšetkým poskytuje viac priestoru, takže na prípravu pokrmov môžete využiť celý nadpriemerne veľký objem rúry. Jeden zásobník na vodu postačí na celý priebeh varenia, takže netreba dodatočne dopĺňať vodu, čím ušetríte čas a energiu a zlepšíte celkový výsledok varenia v pare.

Varné dosky

Nepotrebujete dlhú prax, drahé kurzy ani dlhoročné skúsenosti, aby ste sa stali kráľom kuchyne. Spoločne s indukčnými varnými doskami gorenje, vybavenými inteligentnými technológiami, bravúrne a bez stresu zvládnete prípravu akéhokoľvek pokrmu. Unikátna senzorová technológia IQ Cook so senzormi umiestnenými vo varnej zóne a aj na pokrievke hrnca, sleduje čas varenia a požadovanú teplotu za vás, pričom stráži všetko, čo treba. Nestane sa, aby voda alebo mlieko pretiekli z hrnca. Doska totiž automaticky zníži teplotu po bode varu a udržiava ju tak dlho ako treba. To oceníte pri príprave cestovín, polievok či omáčok. Ak varíte v pare, stačí 0,5 dl vody na 1 kg zeleniny, nič sa nerozvarí. Vitamíny, minerály a prirodzená farba zeleniny zostanú zachované. IQ Cook s funkciou IQpoach, ktorá udržiava teplotu medzi 71 a 85°C, dokáže uvariť napríklad vajcia Benedikt. Žiadne nástrahy už nesprevádzajú ani prípravu steakov. Funkcia IQgrill jednoducho, pri veľmi malom množstve oleja alebo dokonca bez neho, skvele a bez pripálenia ugriluje steak presne tak, ako ho máte radi.

Funkcia XpandZone umožňuje varenie takmer po celej ploche varného panela. To vytvára dostatok miesta pre väčšie hrnce či panvice, prípadne kombináciu niekoľkých menších. Maximálny výkon v ultrakrátkom čase, to je ďalší vítaný bonus nových indukčných dosiek gorenje. S funkciou PowerBoost Supreme trvá ohriatie 2 l vody z 15°C na 90°C len 4,2 minúty, čo je približne polovica času ako pri bežných HiLight varných paneloch!

Odsávače pár

Digestory gorenje sú nielen zosobnením modernej technológie, ale aj nadčasového dizajnu. Dôkladne pohlcujú všetky škodlivé pachy a pritom veľmi ticho a spoľahlivo pracujú. Patentovaná technológia AdaptAir zaisťuje úplne rovnomerné nasávanie vzduchu po celom povrchu digestora. Špeciálna pena vo filtroch odstráni až 98 % všetkých tukov a ostatných nečistôt, takže vzduch v kuchyni je podstatne sviežejší a čistejší. Para, pachy a ďalšie nečistoty z kuchyne miznú rýchlo a takmer nečujne. O tichú prevádzku sa postarajú špeciálne klapky v odsávači, ktoré sa otvárajú a zatvárajú, aby znížili hluk. Filter sa ľahko vyčistí v umývačke riadu. Ovládanie SliderTouch – špeciálny inovatívny posuvný ovládač integrovaný priamo v antikorovej oceli (nereze), umožňuje ľahké a okamžité zmeny nastavenia výkonu a intenzity osvetlenia jednoduchým posunom prsta po stupnici.