Nová dizajnová kolekcia Gorenje by Starck prichádza na Slovensko

0
961

Philippe Starck je enfant terrible medzi dizajnérmi a jedna z najznámejších kreatívnych myslí súčasnosti. Jeho hlboké chápanie súčasných mutácií, láska k nápadom, túžba brániť inteligenciu užitočnosti – a zároveň užitočnosť  inteligencie – sprevádzajú jednu kultovú tvorbu za druhou.

Philippe Starck (*1949) sa narodil vo Francúzsku. Jeho otec bol letecký inžinier a už svoje detstvo strávil nad výkresmi konštrukcií lietadiel. Pravdepodobne od svojho otca získal jednu z najzákladnejších lekcií, ktorá ovplyvnila celú jeho tvorbu: všetko by malo byť zorganizované elegantne a dôsledne, tak v medziľudských vzťahoch, ako aj v záverečnej vízii každého nového tvorivého gesta.

Jeho pracovné ocenenia začali naberať na intenzite najmä po roku 1982, kedy navrhol interiér súkromného apartmánu vtedajšieho francúzskeho prezidenta François Mitterranda. Starck sa celosvetovo preslávil s odšťavovačom na citrón v podobe pavúka. Po tomto úspechu rozbehla jeho kariéra nielen interiérového, ale produktového dizajnéra. Jeho práca provokuje kombináciou hravosti a spektakulárneho štýlu. Od každodenných výrobkov ako je nábytok a odšťavovače, k revolučným mega jachtám, individuálnym veterným mlynom, elektrickým bicyklom alebo hotelom a reštauráciám, ktoré sa usilujú byť podnetné, stimulujúce a oplývajúce životom.

Dizajn prepojený s najmodernejšími technológiami

Spoločnosť gorenje sa, ako jedna z mála, orientuje na vytváranie dizajnových línií domácich spotrebičov, ktoré uspokoja štýl každého zákazníka. Okrem spolupráce s celosvetovo uznávanými dizajnérmi, ako sú Ora-Ïto, Pininfarina a Karim Rashid sa gorenje môže najnovšie pochváliť novým dizajnovým radom kuchynských spotrebičov Gorenje by Starck. Vzhľadovo osviežujúca línia je výsledkom skúseností a tvorivej sily jedného z najväčších súčasných dizajnérov, ktorý úspešne využil všetky možnosti moderných technológií uspokojujúcich potreby a priania užívateľov. Rúra, varná doska, odsávač pár a chladnička vstupujú na trh v prestížnej kombinácii nerezovej ocele a vysoko reflexného skla. Kolekcia sa vyznačuje špičkovou technológiou a výnimočnou energetickou účinnosťou. Minimalistický dizajn s prvotriednym odrazovým sklom a nerezovou oceľou prirodzene splynie so svojím okolím a doslova sa stane odrazom životného štýlu a osobnosti svojho majiteľa.

Zákazník má prostredníctvom môjho dizajnu možnosť vytvoriť si svoje vlastné prostredie.“ Philippe Starck

Gorenje by Starck

Všetky kuchynské spotrebiče z novej kolekcie Gorenje by Starck prichádzajú na trh v rovnakom dizajne, takže si užívateľ môže vytvoriť kuchyňu s jedinečným charakterom.

Odsávače pár Gorenje by Starck sú vybavené snímačom AdaptTech, ktorý detekuje úroveň nečistôt, pár a plynov. Na základe toho potom odsávač automaticky upravuje rýchlosť ventilátora. Inovatívny sací systém P.A.S. optimalizuje spotrebu energie, znižuje hluk a odsávanie vzduchu je podstatne účinnejšie.

Rúry z kolekcie Gorenje by Starck sú vybavené unikátnym systémom ventilácie, ktorý zaručuje optimálnu cirkuláciu tepla. To umožňuje simultánne pečenie na mnohých úrovniach bez zmiešania vôní. Vstavané mikrovlnné rúry sú vybavené technológiou Inverter, umožňujúcou rovnomerné rozloženie energie na ohrev jedla.

Funkcia XpandZone umožňuje varenie takmer na celom povrchu indukčných varných dosiek. Technológia PowerBoost Supreme zvýši výkon varnej dosky o 25 %, čo umožňuje rýchlejšie varenie s menším množstvom energie.

Chladničky sú vybavené technológiou IonAir, ktorá napodobňuje prirodzený proces ionizácie a udržiava tak potraviny dlhšie čerstvé. Systém AdaptTech sleduje zvyky užívateľa počas siedmych dní a na základe toho spotrebič prispôsobí svoju prevádzku.