Najúspešnejší rok bánovských obuvníkov

0
1299

V roku 2013 dosiahol Gabor tržby 90,2  mil. Eur 

Spoločnosť Gabor, výrobca kvalitnej módnej obuvi, v roku 2013 dosiahla tržby vo výške 90,2 mil. a preinvestovala 1,7 mil. Eur. V roku 2013 bánovskí obuvníci vyrobili 3,17 mil. párov topánok, čo predstavuje medziročný nárast o 10%. Spoločnosť otvorila v tom istom roku dve nové značkové predajne a stala sa jedným zo zakladajúcich členov vzdelávacieho projektu fit4future.

„V uplynulom roku sa nám podarilo zvýšiť predaj obuvi na tradičných trhoch a zároveň sme sa presadili aj na nových. To si vyžiadalo zvýšenie objemu produkcie o 10% a v konečnom dôsledku to viedlo k zvýšeniu tržieb. Kvalitná módna obuv sa teší priazni zákazníkov, rok 2013 môžeme zhodnotiť ako náš doteraz najúspešnejší,“ povedal Juraj Vodička, konateľ spoločnosti Gabor.

V apríli 2013 spoločnosť Gabor otvorila značkové predajne v priestoroch OC Aupark Žilina a Aupark Piešťany. Spolu má tak na Slovensku štyri monoshopy.

V minulom roku preinvestovala 1,7 mil. Eur, z toho takmer 1 mil. Eur do výstavby nových logistických priestorov a skladovacej techniky, ktoré uviedla do prevádzky v polovici novembra 2013. Súčasťou stavby bol aj sklad materiálu určeného na recykláciu a 100 nových parkovacích miest pre zamestnancov.

Koncom roka 2013 spoločnosť zamestnávala 1613 zamestnancov, čo je o 125 viac ako v roku 2012. „Stav zamestnancov priebežne dopĺňame. Nábory realizujeme každý týždeň v stredu. O prácu sa môžu uchádzať záujemcovia nielen s odbornou kvalifikáciou, ale aj motivovaní záujemcovia – nevyučení v odbore – ktorí môžu získať zamestnanie po absolvovaní zaškoľovacieho programu,“ poznamenal na margo zamestnávania Juraj Vodička. 

Gabor sa angažuje aj v podpore odborného vzdelávania mládeže. V roku 2013 sa stala jedným zo zakladajúcich členov projektu fit4future. Podniky, ktoré majú silný dopyt po kvalifikovaných technických pracovníkoch, sa združili do iniciatívy pod hlavičkou Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK) s cieľom zlepšiť spoluprácu medzi školami a praxou a urobiť ju transparentnejšou. Dôležitou súčasťou iniciatívy je certifikačný program „Podnik s príkladnou odbornou praxou“. Zapojené podniky sa zaväzujú k dodržiavaniu spoločných štandardov, ktoré garantujú primeraný priebeh odbornej praxe. Nezávislým certifikačným miestom je SNOPK. Podniky poskytujúce príkladnú odbornú prax získajú certifikát kvality a takisto aj absolvent odbornej praxe v podniku.

 

Denná produkcia v závode v Bánovciach nad Bebravou je v súčasnosti takmer 15 000 párov dámskej obuvi.  „Produkciu v tomto objeme plánujeme udržať aj v tomto roku,” doplnil J. Vodička.