Na dovolenke v Chorvátsku plaťte kartou! Ušetríte a vaše peniaze budú v bezpečí

0
1064

Zákazníci, ktorí toto leto zaplatia v chorvátskom Konzume platobnou kartou MasterCard, dostanú zľavu 10 % pri nákupe nad 200 kún.

Spoločnosť MasterCard pripravila v spolupráci s chorvátskym maloobchodným reťazcom Konzum pre svojich klientov špeciálnu akciu na tohtoročné leto. Vo všetkých chorvátskych predajniach Konzum dostanú slovenskí zákazníci pri platbe kartou MasterCard a po predložení kupónu zľavu 10 % na nákup v hodnote vyššej ako 200 kún. Spoločnosť sa tak snaží spríjemniť slovenským turistom cestovanie a súčasne aj poukázať na výhody platieb kartou v zahraničí.
Chorvátsko je medzi Slovákmi dlhodobo najvyhľadávanejšou zahraničnou destináciou. Potvrdzuje to aj štatistika Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr, ktoré minulý rok zabezpečili 561 148 klientom dovolenku, z čoho 114 748 cestovalo práve do Chorvátska.
MasterCard nadviazal na spoluprácu s chorvátskym maloobchodným reťazcom Konzum, ktorá prebiehala aj v minulom roku. Tento rok však svojim klientom ponúka 10% zľavu na celý nákup v prípade, že jeho cena bude vyššia ako 200 kún, čo je približne 26 eur.
Spoločnosť touto cestou podporuje svojich klientov v platení kartou v zahraničí, ktoré je najvýhodnejšie. „Používanie hotovosti v zahraničí je nevýhodné a tiež viac nebezpečné ako platby kartou. Za výmenu bankoviek aj výber z bankomatu musia klienti takmer všetkých bánk platiť nemalé poplatky, zatiaľ čo platba kartou spoplatnená zvyčajne nie je. Odcudzenú platobnú kartu je možné navyše jednoducho zablokovať skôr, než ju zlodej stihne zneužiť,“ objasňuje Miroslav Lukeš, generálny riaditeľ spoločnosti MasterCard.
Podmienkou pre nárok na zľavu je platba kartou MasterCard zároveň s predložením zľavového kupónu, ktorý zákazníci nájdu na webovej stránke www.mastercard.sk. Pri pokladni v Konzume možno tento kupón predložiť v papierovej, ako aj elektronickej podobe, napríklad na mobilnom telefóne. Akcia prebieha počas celého leta, od 15. júna do 15. septembra 2014.