Michal Andrejco získal ocenenie v súťaži Mladý inovatívny podnikateľ 2015

0
953

Za každým významným úspechom stojí tvrdá práca a zdolávanie väčších i menších prekážok. Svoje o tom vie aj Michal Andrejco, ktorý v súťaži Mladý inovatívny podnikateľ 2015 získal Cenu Ministra hospodárstva SR za najinšpiratívnejší podnikateľský príbeh.

Súťaž Mladý inovatívny podnikateľ má za cieľ vyzdvihnúť a predstaviť širokej verejnosti mladých, kreatívnych a inovatívnych podnikateľov, ktorí sú úspešní vo svojom odvetví podnikania. Dňa 15. 6. 2015 sa už po deviatykrát uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov pod dohľadom Junior Chamber International-Slovakia (JCI), Združenia podnikateľov Slovenska a Profitu. Projekt je zároveň súčasťou celosvetovej súťaže Creative Young Entrepreneur Award.

Hoci úspech Kliniky MEDANTE dnes už nikto nespochybňuje, pred dvoma rokmi bolo všetko inak. V tíme pracovali len štyria ľudia, ktorých trápil nedostatok času aj financií. Ani banka nechcela vyjsť klinike v ústrety a odmietla poskytnúť úver. Avšak, ak je vízia dostatočne silná, žiadna prekážka ju nemôže zastaviť. Vďaka zanietenosti a tvrdej práci sa sen o klinike celostnej medicíny stal skutočnosťou. Kvôli obmedzeným finančným možnostiam rástla klinika pomalšie, ale zato opatrnejšie a postupne naberala na sile. Každá prekážka je aj príležitosťou zlepšiť sa a niečo nové sa naučiť. Podľa slov Michala Andrejca ho zvládnutie tejto situácie naučilo lepšie narábať s vlastnými peniazmi a zdrojmi.

Napriek všetkým prekážkam sa podnikať oplatí a pohľad na dosiahnuté výsledky stojí za všetku námahu. Michal Andrejco vidí v podnikaní zmysel a možnosť realizovať sa, odovzdávať spoločnosti hodnoty nielen ako podnikateľ, ale hlavne ako človek. Druhým dôvodom, prečo sa rozhodol podnikať, je uskutočnenie životnej idei, s ktorou ešte nikto neprišiel, a preto sa ju rozhodol ponúknuť verejnosti sám. Chce, aby ľudia poznali význam celostnej medicíny, preto aj naďalej prednáša a edukuje o tom, že v tele všetko so všetkým súvisí. Fyzické telo je prepojené so psychikou a emóciami, na ktoré sa často v modernej medicíne zabúda a pritom zohrávajú dôležitú úlohu v celkovom zdravotnom stave človeka.

Michal Andrejco verí, že celostná medicína sa bude naďalej spájať s Klinikou MEDATE v tom zmysle, že vďaka sieti kliník po celom Slovensku umožní úplné uzdravenie klientom aj zo vzdialených regiónov, nielen z Bratislavy a okolia. Príbeh Michala Andrejca a jeho vízie o klinike celostnej medicíny sa môže stať inšpiráciou pre všetkých ľudí, ktorí chcú svoje sny premeniť na skutočnosť.