Maximálny komfort za nízke náklady

0
1202

Manželia Kamenskí mali jasnú predstavu o spoločnom bývaní v rodinnom dome. Pre seba a svojho syna chceli vytvoriť útulný domov, v ktorom sa prepojí teplo domova s modernými prvkami. Po dôkladnom zvážení sa preto rozhodli pre kombináciu krbu so systémom elektrického podlahového vykurovania DEVITM.

Prízemný rodinný dom s úžitkovou plochou 170 m2 postavili manželia pred šiestimi rokmi. V interiéri sa prelínajú moderné prvky s klasickými. „Do štýlu nášho domu sa nehodili radiátory. Hľadali sme preto alternatívne riešenia vykurovania. Na elektrickom podlahovom vykurovaní DEVITM ma najviac oslovilo to, že každá izba má svoj termostat a teplotu možno regulovať v každej miestnosti samostatne,“ hovorí spokojný majiteľ domu. Systém elektrického podlahového vykurovania DEVITM preto inštalovali v celom dome. A to nielen v obývacej miestnosti spojenej s kuchyňou, kde je položená dlažba, ale aj v miestnostiach s plávajúcou podlahou.

„Najviac ma oslovilo a zaujalo to, že každá izba má svoj termostat a teplotu možno regulovať v každej miestnosti samostatne.“

Nízke vstupné náklady

Systém elektrického podlahového vykurovania DEVITM je obľúbený pre vysoký tepelný komfort za prijateľnú cenu. Netreba investovať do kotla, technickej miestnosti alebo plynovej prípojky. Takisto odpadáva aj každoročná povinná prehliadka kotla. „Bol som prekvapený cenou systému elektrického podlahového vykurovania DEVITM. Plynový kotol by stál približne rovnako. Navyše, nemáme žiadne dodatočné náklady, ako napríklad na pravidelnú prehliadku kotla a pod.,“ dodáva pán Kamenský.

Nízke náklady na vykurovanie dosahujú majitelia, aj napriek tomu, že dom z pórobetónových tvárnic nie je zateplený. Sčasti sa na tom podieľa aj fakt, že elektrárne zmenili vďaka inštalácii elektrického podlahového vykurovania tarifu spotreby elektriny. „Naše mesačné náklady na elektrinu sú v prepočte približne 90 eur mesačne, vrátane všetkých elektrických spotrebičov, dvoch elektrických bojlerov, osvetlenia a elektrického podlahového vykurovania DEVITM,“ prezrádza spokojne domáci pán.

Jednoduchá a rýchla realizácia

Všetky montážne práce na podlahovom vykurovaní prebehli za jeden deň. „Elektrické podlahové vykurovanie vyžaduje v prvom rade dostatočnú technickú prípravu. Tá zahŕňa technický návrh – výpočet tepelných strát objektu a následne návrh veľkosti vykurovacích výkonov do jednotlivých miestností. Klient si podľa svojich predstáv a na naše odporučenie vyberie vhodný typ, počet a miesto osadenia termostatov,“ vysvetľuje Ing. Jozef Chrzan, konateľ projekčnej a realizačnej spoločnosti špecializujúcej sa na inštaláciu elektrického vykurovania DEVITM.

Bezdrôtový systém regulácie

Manželia Kamenskí regulujú teplotu pomocou bezdrôtového systému DEVILINKTM, ktorý efektívne riadi vykurovanie bez toho, aby na to museli myslieť. Dômyselné spojenie časovača s termostatom a inteligentným programom prináša maximálny komfort riadenia z jedného centrálneho miesta v dome. Vďaka jednoduchému systému bezdotykového ovládania môžu majitelia regulovať teplotu v každej miestnosti samostatne, bez nutnosti inštalácie ďalších termostatov.