Majestátne dubové podlahy s neštandardnými rozmermi

0
1033

Elegantná kolekcia REAL, od švédskeho výrobcu drevených podláh Kährs, prekvapí svojím veľkým formátom a exkluzívnym zložením vrstiev. Parkety sú v celom priereze vyrobené výhradne z dubového dreva.

Nová kolekcia REAL je charakteristická elegantným vzhľadom a svojim veľkým formátom. Aby si podlaha udržala pevnosť a dlhú životnosť, je každý jej diel vyrobený až z troch vrstiev dubového dreva. Dub patrí medzi osvedčené dreviny s dlhou životnosťou a nadčasovým vzhľadom. Preto patrí k najobľúbenejším druhom dreva na výrobu podláh v Európe aj v USA. Svetoví dizajnéri radi využívajú dubové podlahy pre ich všestrannosť v návrhoch rôznych druhov interiérov, od rezidenčných po komerčné.

Parkety vo veľkosti XXL

Kolekcia drevených podláh REAL ponúka naozaj neštandardné rozmery. Majestátne dubové dosky s dĺžkou od 2400 až 3000 mm sú na výber v dvoch šírkach: 250 alebo 300 mm. Nielen dĺžka dubových parkiet REAL je unikátna, neštandardná je aj ich hrúbka. Vďaka trom vrstvám poctivého dubového dreva dosahuje hrúbka dosiek až 20 mm a nášľapná vrstva až päť milimetrov.

Parkety REAL sa ponúkajú v troch farebných variáciách – hmlistá biela, zemito sivá a prírodná. Každý farebný variant je dostupný v čistom prevedení, ktoré sa hodí skôr do moderných interiérov, alebo v rustikálnom prevedení, ktoré pôsobí dojmom, že sa na ňom podpísal čas. Štruktúrovaný povrch drevenej podlahy REAL umocňuje útulnú atmosféru v priestoroch. Povrch parkiet je morený a ošetrený prírodným olejom Kährs. Skosené hrany na krátkych a dlhých stranách zvýrazňujú každý diel podlahy.

Kladenie parkiet sa realizuje systémom pero-drážka. Na dvoch stranách každej parkety sú odnímateľné perá, ktoré sa do seba jednoducho zaklapnú. To umožňuje veľmi jednoduchú a rýchlu montáž.

Nenáročná údržba súčasných drevených podláh

Pre moderné podlahy neplatia predsudky, že drevené podlahy sú citlivé a náročné na údržbu. Vysoko kvalitné podlahy Kährs majú jeden z najlepšie ošetrených povrchov medzi podlahovými krytinami. Ich systém povrchovej ochrany maximálne spĺňa súčasné nároky na údržbu. Udržiavanie čistoty je v prípade moderných drevených podláh veľmi jednoduché. Parkety s prírodným olejom nevyžadujú v prípade domáceho prostredia ďalšie lakovanie. Stačí pravidelná nenáročná údržba čistením navlhko, pri ktorej treba použiť správne prostriedky. V prípade prevádzkovo zaťažených verejných priestorov treba na podlahy naniesť aj dodatočnú vrstvu povrchovej ochrany vo forme laku alebo oleja.