Lahodná smotanová zmrzlina na horúce dni

0
5084

Zmrzlina jednoducho patrí k letu. Lahodná studená pochúťka nás vždy príjemne osvieži v horúcich dňoch. Ponuka zmrzlín v predajniach Lidl je naozaj bohatá, takže každý si môže vybrať svoju najobľúbenejšiu. Náš extra tip: lahodné smotanové zmrzliny Noblissima, ktoré svojou špičkovou kvalitou uspokoja aj toho najnáročnejšieho zmrzlinového gurmána. Mimoriadne výhodné ceny za litrové balenie vám umožnia pripraviť zmrzlinový pohár s kombináciou rôznych príchutí.

Zmrzliny Noblissima ocenia všetci milovníci bohatej a lahodnej smotanovej chuti vďaka vysokému podielu smotany a tých najkvalitnejších ingrediencií. Plnú chuť zmrzline Bourbon Vanilla dodáva až 42 % smotany a  príjemnú arómu pravá bourbonská vanilka. Chrumkavé kúsky kvalitnej čokolády pridávajú jedinečnú chuť čokoládovej zmrzline a stracciatelle. V orechovej príjmne prekvapia celé vlašské orechy. Sviežu chuť Noblissima Vanilla Cherry zvýrazňuje ovocné pyré a jahodovú zmrzlinu obohacujú kúsky mrazených jahôd.

Delikatesný zmrzlinový pohár pripravíte spojením sýtejších druhov zmrzlín so sviežimi ovocnými. Ozdobiť ich môžete čerstvými jahodami, malinami alebo čučoriedkami.

Cena: 1,99 €/1000 ml, Lidl

Zmrzlinové viete že…

  • Zmienka o studenej sladkej pochúťke pochádza zo starej Číny, kde mliečnu ryžovú zmes ukladali do snehu, aby stuhla. Historici spomínajú aj Egypt, kde si údajne 500 rokov p.n.l. dovážali sneh z Olympu a dochucovali ho medom a vínom.
  • V starovekom Grécku a Ríme hostili významných hostí čerstvým ovocím a šťavami so snehom
  • V roku 1553 podávali zmrzlinu aj na svadbe Kataríny Medicejskej s Henrichom II. Francúzskym.
  • Zmrzlinový kornútik vynašiel taliansky prisťahovalec v Amerike Italo Marconi a dal si ho v roku 1903 patentovať. Prečo? Sklené poháriky, v ktorých predával zmrzlinu sa často rozbili, alebo mu ich zákazníci jednoducho nevrátili.
  • Podľa prieskumov najviac zmrzliny na svete skonzumujú Američania – 24 litrov na obyvateľa za rok.
  • Výrobcovia zmrzliny ponúkajú svojim zákazníkom stále nové chute – napr. olivovú, chilli či kaktusovú. Fantáziu bez hraníc majú zrejme Japonci, ktorí priniesli na trhu zmrzlinu veľrybiu, hadiu, kari či kaviárovú.