Kotly, ktoré hrejú aj krášlia

0
1002

Nové kondenzačné kotly Ariston sú spojením inovatívnej technológie,

inteligentných funkcií a reálnej úspory energie

Teplejšie dni sú ako stvorené na renováciu bytov a domov. Ak ste doteraz odkladali výmenu plynového kotla, neváhajte a siahnite po ideálnom variante pre svoj byt či dom. Nové modely kondenzačných kotlov prinášajú funkčnosť, moderný dizajn aj úsporu. Nezabudnite však, že musia spĺňať aj smernicu EÚ o ekodizajne (ErP).

EÚ svojou smernicou ErP rozhodla o tom, že od 26. septembra 2015 nie je možné dodávať na európsky trh konvenčné plynové spotrebiče, ale iba kotly, ktoré majú ročnú účinnosť vyššiu ako 86 percent. Je dobré vedieť, že toto kritérium spĺňajú kondenzačné kotly jedného z lídrov na trhu v segmente ohrevu vody a vykurovania – tým je renomovaná talianska značka Ariston, ktorá prepojila špičkové úžitkové vlastnosti kotlov s atraktívnym dizajnom. A to je dnes veľmi žiadané. Doba, kedy sme kotly schovávali za najrôznejšie zásteny a závesy, je preč. Moderné zariadenie je možné hrdo zavesiť do interiéru, kde nielen ohrieva vodu a vzduch, ale tiež krášli.

Vyberie si každý

Aktuálna ponuka kondenzačných kotlov Ariston je široká – vyberie si skutočne každý. K dispozícii sú tri modelové rady: Genus Premium EVO, Clas Premium EVO a nový Cares Premium.

  • Kráľ medzi kotlami

Ak hľadáte kráľa medzi kondenzačnými kotlami, zamerajte sa na rad Genus Premium EVO. Zahŕňa kotly s najrôznejším výkonom, a to nielen s prietokovým ohrevom vody, ale tiež v prevedení pre ohrev vody v pripojenom zásobníku. Model Genus Premium EVO je z celej ponuky technicky aj dizajnovo najvyspelejší. Okrem toho, že má taliansky „šmrnc“, je schopný prispôsobiť svoj režim širokému rozsahu vašich požiadaviek. Vlastne najširšiemu rozsahu – má totiž najširší rozsah modulácie, ktorý sú najlepšie kondenzačné kotly v súčasnej dobe schopné dosiahnuť – a to 1:10. V praxi to znamená, že nezapína príliš často, takže zvyšuje váš komfort, šetrí energiu, je tichý a menej sa opotrebováva. Či už bývate v malom byte alebo napríklad v nízkoenergetickom dome, výkon tohto kotla nastavíte presne podľa svojich požiadaviek na teplo. Vďaka osadeniu zvukotesných panelov je Genus Premium EVO tichý ako myška. Funkcia AUTO zase zabraňuje kolísaniu teploty vo vykurovanom priestore, čo vám prinesie maximálnu tepelnú pohodu. Funkcia Komfort pri kombinovanom kotle zaistí okamžitú dodávku teplej vody prietokovým ohrevom bez nutnosti čakania. Pre ohrev vody si môžete vybrať z dvoch režimov: kombinovaný kotol s prietokovým ohrevom teplej vody, alebo kotol vo verzii System, ktorý ohrieva vodu v pripojenom externom zásobníku. Za zmienku tiež stojí materiálové prevedenie výmenníka – je to nerezová oceľ, ktorá prežije veky.

Kondenzačný kotol Ariston Genus Premium EVO

Cena od € 1 344,- s DPH

  • Pre rýchly ohrev vody

Jedným z najobľúbenejších modelov je kotol Clas Premium EVO, ktorý vyniká jednoduchým a funkčným dizajnom. Tento kondenzačný kotol je vybavený modulačným čerpadlom s rozsahom modulácie 1:5 pre presné nastavenie výkonu. Ľahko sa ovláda prostredníctvom informačného LED displeja, na ktorom sa zobrazuje aktuálny stav kotla. Aj kotol Clas Premium EVO disponuje funkciami AUTO a Komfort, je dostupný v kombinovanej aj systémovej verzii a jeho výmenníky sú zhotovené z nerezovej ocele.

V tomto rade značky Ariston nájdete tiež kotol Clas B Premium EVO, ktorý sa od ostatných odlišuje hlavne integrovaným zásobníkom s objemom 40 litrov. Hodí sa v situáciách, kedy je potrebné veľké množstvo teplej vody, pretože je schopný ohriať až 27,6 litrov počas jedinej minúty. Pre ohrev vody si môžete vybrať z dvoch režimov – ohrev vody v zásobníku kotla, alebo funkciu komfort, ktorá zabezpečí okamžitú dodávku vody prietokovým ohrevom. Vďaka zväčšenej expanznej nádobe je kotol Clas B Premium EVO vhodný tiež pre vykurovanie väčších plôch.

Clas Premium EVO, cena od € 1 224 s DPH

Clas B Premium EVO, cena od € 1 950 s DPH

  • Produktová „smart“ novinka

Novinkou v portfóliu značky Ariston je kondenzačný kotol Cares Premium. Charakterizuje ho nová konštrukcia aj nové materiálové prevedenie a hlavne kondenzačná technológia za priaznivú cenu. Tieto riešenia bývajú označované ako „smart“ alebo tiež výborný pomer cena/výkon. Okrem elegantného dizajnu vám tento kotol značky Ariston ponúkne jednoduché ovládanie pomocou LED displeja. Oproti starším modelom je vnútri praktickejšie usporiadaný a tiež lepšie chránený proti prípadnému zatečeniu do riadiacej jednotky. Kotol Cares Premium má taký tichý chod, že ho môžete umiestniť i do obytných zón domu či bytu. Jeho primárny výmenník je vyrobený z ľahkého hliníka, kotol má tiež kompaktné rozmery, čo poteší hlavne obyvateľov malých bytov.

Cares Premium

Cena od € 1 188 s DPH

Ako zvýšiť komfort ešte o kúsok? Poradíme.

Účinnosť kotla aj komfort jeho užívateľa môžu zvýšiť regulačné prvky. Kondenzačné kotly Ariston je možné ovládať sofistikovaným regulátorom SENSYS, ktorý je akýmsi srdcom systému. Vďaka veľkému LCD displeju môže používateľ jednoducho kontrolovať aj tie najzložitejšie funkcie kotla. Ľahko naprogramuje časy vykurovania a ohrev teplej vody a s využitím funkcie AUTO získa merateľné výsledky v oblasti úspor energie. A ďalšia vychytávka – kotly značky Ariston majú vnútorné a vonkajšie senzory na snímanie teploty aj ekvitermnú reguláciu, ktorá riadi prevádzku kotla s ohľadom na vonkajšiu a požadovanú vnútornú teplotu.

Chráni vašu pohodu aj prírodu

Všetky vyššie zmienené kondenzačné kotly sú zaradené v energetickej triede A. Ak vám to je  málo, energetickú triedu A+, ktorá predstavuje ročnú účinnosť vykurovania 98 %, dosiahnete prepojením najvyššieho modelového radu Genus Premium EVO s regulátorom SENSYS a dvoma izbovými snímačmi. Úspora energie s kondenzačnými kotlami Ariston môže v porovnaní s desať rokov starým konvenčným kotlom dosahovať až 35 % nákladov.

Kotly Ariston sú dostupné v širokej sieti špecializovaných predajní a ich montáž a servis zaistí rovnako široká sieť profesionálnych partnerov vo všetkých regiónoch Slovenskej republiky. Kontakty nájdete na www.ariston.com.

Výhodný nákup zahreje dvakrát

Máte radi nákupy, ktoré sa vyplatia? V sortimente Ariston nájdete zostavy zahŕňajúce kotol, zásobník na teplú vodu Ariston BCH s kapacitou 120 l a ovládač SENSYS, ktoré sú nielen cenovo výhodnejšie oproti nákupu samostatných prvkov, ale pochopiteľne zaručia vzájomnú kompatibilitu výrobkov jednej značky.

Zostava Ariston Genus Premium Green (kondenzačný kotol Genus Premium Evo System 24, nepriamo ohrievaný zásobník vody BCH 120 l (+ nožičky) a regulačný panel SENSYS).

Cena € 1 956 s DPH.

 

Zostava Ariston Evo Green (kondenzačný kotol Clas Premium Evo System 24, nepriamo ohrievaný zásobník vody BCH 120 (+ nožičky), regulačný panel SENSYS, vonkajší teplotný snímač).

Cena € 1 800 s DPH.