Jediní Slováci na pozícii šéfkuchárov v sieti Kempinski pôsobia v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách

0
1638

Jedinými Slovákmi v sieti Kempinski na pozícii šéfkuchárov sú Tomáš TejbusJozef Breza. Spoločne vedú kuchyňu v Grand Restaurant v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách. Pod ich vedením sa pripravovalo aj nové menu.

„V Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách pracujem od jeho otvorenia pred piatimi rokmi. Začínal som na pozícii demi chef de partie a postupne som získaval skúsenosti v kuchyni pri vytváraní lokálnych menu a manažovaní tímu,“ povedal jeden zo šéfkuchárov Grand Restaurant Tomáš Tejbus. Jeho najbližším spolupracovníkom je Jozef Breza, ktorý v tíme Grand Restaurant pracuje už viac ako dva roky a na veľtrhu Danubius Gastro 2013 získal zlatú medailu v kategórii kuchár senior. V rovnakej súťaži organizovanej Zväzom kuchárov a cukrárov zvíťazil tento rok aj ďalší člen tímu Grand Restaurant Patrik Balkóci.Tím kuchárov Grand Hotel Kempinski High Tatras

„Sme radi, že práve v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách môžeme mať tak trochu raritu a o kulinárske zážitky našich hostí sa starajú hneď dvaja hlavní kuchári,“ zhodnotila generálna manažérka Grand Hotela Kempinski na Štrbskom plese Kathrin Noll. Ako dodala, aj nové menu zostavoval tím kuchárov.

Hostia Grand Restaurant sa môžu v rámci nového sezónneho menu tešiť na ľahšie jedlá z rýb, ale aj na pomaly pečený srnčí chrbát, konfitovaný írsky jahňací bok, ale aj bažantie prsia parfumované s foie gras. Medzi špecialitami pripravovanými na grile sú tigrie krevety, filet z bio hovädzej sviečkovej, rib eye steak a tiež Wagyu Cobe Fillet. Ako „signature dish“ pripravujú v rámci tejto sezóny Tomáš Tejbus a Jozef Breza tradičné tatranské pirohy. Ako dezert môžu hostia ochutnať Bosphorale, ktorý sa stal Kempinski Dessert of the Year 2013.

Foto zdroj: Grand Hotel Kempinski High Tatras