IKEA predstavuje zeleninové guľôčky

0
1049

IKEA dnes začína predávať novinku – zeleninové guľôčky GRÖNSAKSBULLAR. Je to prvý krok na novej ceste spoločnosti v oblasti potravín a stravovania a smerom k širšej ponuke zdravších a udržateľnejších potravín v obchodných domoch IKEA. Guľôčky obsahujú iba zeleninu, takže majú menší dopad na životné prostredie (napr. zanechávajú menšiu uhlíkovú stopu). Je to prirodzený krok, ktorý vychádza z vízie spoločnosti IKEA – vytvárať lepší každodenný život pre mnohých ľudí. Zeleninové guľôčky sú od dnešného dňa v ponuke reštaurácie IKEA. Cena za porciu je €3,49 (porcia 10 ks). V priebehu mája si ich zákazníci budú môcť kúpiť aj v Obchodíku so švédskymi špecialitami.

V súčasnosti sa ľudia stále viac zaujímajú o jedlo, výživu i sociálne aspekty potravín. V prostredí sociálnych sietí a médií sa objavujú milióny obrázkov a fotografií, na ktorých je jedlo alebo ľudia, ktorí sa pri jedle zišli. V súvislosti s jedlom sa stále viac hovorí o jeho zodpovednej a udržateľnej produkcii, rastie tak záujem o túto oblasť. IKEA sa bude i naďalej zameriavať na ponuku chutného a cenovo dostupného jedla, ktorú ďalej rozšíri o ďalšie potraviny, ktoré sú prospešné pre zdravie i celkovú pohodu, a sú zároveň vyrábané vysoko zodpovedným spôsobom k ľuďom, planéte i zvieratám. To všetko v súlade so svojou stratégiou udržateľnosti „People and Planet Positive“ (Dobré pre Ľudí a planétu). IKEA v rámci predstavenia noviniek v oblasti potravín a stravovania plánuje zmodernizovať reštaurácie vo svojich obchodných domoch, aby bol celkový zážitok zo stravovania v IKEA ešte lepší a zákazníci mohli stráviť príjemný čas v prostredí, kde sa budú cítiť takmer ako doma.

„Aj naďalej budeme podávať výborné jedlo, sprostredkovávať chuť Švédska za dostupné ceny, ale navyše sa budeme viac zameriavať na tie aspekty jedla, ktoré ľudia považujú za skutočne dôležité: zdravie a trvalú udržateľnosť. Naše ciele sú veľké a stojíme ešte len na začiatku dlhej cesty. Prvým krokom je práve začiatok predaja zeleninových guľôčok,“ hovorí Michael La Cour, riaditeľ IKEA Food Services AB.

Nové zeleninové guľôčky GRÖNSAKSBULLAR sú výbornou alternatívou obľúbených mäsových guľôčok. Vďaka veľkým kúskom zeleniny majú výraznú chuť a obsahujú dostatok proteínov, takže sú plnohodnotným hlavným jedlom. Spolu so zeleninovými guľôčkami uvádzame aj ďalšie nové jedlá, ktoré budú obsahovať čerstvé lokálne suroviny. Zeleninové guľôčky GRÖNSAKSBULLAR si budete môcť kúpiť v reštaurácii IKEA Bratislava od 8. apríla za €3,49 (porcia 10ks) a €4,49 (porcia 15ks).

Nový smer IKEA Food znamená rozvoj v týchto oblastiach:

  • Zdravie – zaistíme širšiu ponuku zdravého jedla, ktoré bude obsahovať zdravé suroviny a myslieť budeme aj na zdraviu prospešnú veľkosť porcií.
  • Trvalá udržateľnosť – ešte viac sa zameriame na výber ingrediencií a na zodpovedné spracovanie potravín vrátane zabezpečenia dobrých životných podmienok zvierat. Lososy a slede sú dôležitou súčasťou tradičného švédskeho jedálnička. Do konca finančného roka 2015 budú mať všetky morské plody predávané v IKEA certifikáty ASC alebo MSC, s výnimkou rakov. V súčasnosti jednáme s organizáciou MSC o certifikácii chovu rakov.
  • Zákaznícka skúsenosť – v priebehu finančného roka 2016 prebehne modernizácia reštaurácií IKEA tak, aby sa v nich zákazníci cítili ako doma. Budeme sa snažiť naplno využiť naše znalosti z oblasti bytového zariaďovania a života v domácnosti a nadviažeme na švédsku tradíciu.
  • Zamestnanci IKEA Food – chceme byť miestom, kde je radosť pracovať! Naši zamestnanci sú kľúčovou súčasťou nášho nového smerovania, preto sa budeme neustále snažiť rozvíjať ich znalosti v oblasti zdravia a trvalej udržateľnosti.