Hubert poskytne „bublinkové štipendium“ študentom vinárskej školy

0
1093

Spoločnosť Hubert J.E. predstavila memorandum o spolupráci so Strednou odbornou školou vinárskou – ovocinárskou v Modre, na základe ktorého poskytne „bublinkové štipendium“ štyrom vybraným študentom. Cieľom spolupráce je motivovať a podporiť vzdelávanie novej generácie mladých vinárov.  

Výrobca obľúbených sektov Hubert sústredí svoj záujem nielen na výrobu kvalitných sektov, ale aj na podporu budúcich slovenských vinárov. „Osobne má veľmi teší, že spoločnosť Hubert J.E. bude formou „bublinkového štipendia“ od školského roku 2014/2015 podporovať vzdelávanie mladých študentov na Vinárskej škole v Modre. Radi by sme aj takýmto spôsobom podporili záujem študentov o tento študijný odbor,“ vyjadril sa Ing. Peter Krúpa, konateľ spoločnosti.

Enologička spoločnosti Hubert J.E., Ing, Ingrid Vajcziková, PhD., odovzdáva symbolický šek na „Bublinkové štipendium“ riaditeľovi školy, Mgr. Slavomírovi Zochovi.

Okrem štipendia pre štyroch študentov umožní spoločnosť získať aj prvé pracovné skúsenosti – „Zároveň chceme umožniť vybraným študentom prax priamo vo vinárskej výrobe, aby získali praktické skúsenosti a profesionálne návyky. Veríme, že aj týmto spôsobom pomôžeme mladým ľuďom zodpovednejšie sa rozhodovať o svojom profesionálnom smerovaní a najlepším aj ponúknuť prvú prácu v najväčšej vinárskej spoločnosti na Slovensku,“ dodal Peter Krúpa.

Riaditeľ školy Mgr. Slavomír Zoch vo svojom príhovore privítal podporu študentov, ktorí sa intenzívne zaujímajú o odbor a „Bublinkové štipendium“ im umožní nerušene venovať sa štúdiu bez finančných problémov. „Memorandum o spolupráci bude reálne využité už 22. septembra 2014, kedy dvaja študenti absolvujú dvojtýždňovú prevádzkovú prax v spoločnosti Hubert J.E. v Seredi. Veríme, že konkrétna spolupráca bude pre všetky strany prospešná,“ vyjadril sa Slavomír Zoch.

Memorandum o spolupráci nie je tým jediným, čo majú spoločnosť Hubert J.E. a Stredná odborná škola vinárska – ovocinárska v Modre spoločné – škola oslávi v tomto školskom roku okrúhle 130. výročie od svojho založenia a Hubert J.E. čakajú v budúcom roku oslavy 190. výročia. Navyše, škola i spoločnosť boli založené v Bratislave