Gorenje rúca mýty o sušičkách ako najväčších žrútoch energie

0
1037

Nová generácia sušičiek SensoCare od slovinského výrobcu domácich spotrebičov Gorenje prináša úsporu až 63% energie v porovnaní s bežnou sušičkou. Revolučnú energetickú účinnosť dosahuje vďaka modernému kondenzátoru s tepelným čerpadlom. To nasáva vzduch z miestnosti len raz a veľmi rýchlo ho ohreje. Teplota vzduchu vo vnútri spotrebiča dosahuje okolo 50° C, teda o štvrtinu menej ako v bežných sušičkách. Nižšia teplota navyše prispieva k mimoriadne šetrnému ošetreniu bielizne. Nové sušičky sú zaradené do energetickej triedy A +++.

SensoCare sušičky majú rad ďalších unikátnych vlastností. Vývojári z Gorenje sa inšpirovali prírodou a nové sušičky vybavili ionizátormi. Anióny vyhladia vlákna, odstránia záhyby a statický náboj nahromadený počas procesu sušenia. Bielizeň bude príjemne hebká a mäkká. Ionizátor sa postará aj o efektívne odstránenie baktérií, roztočov, prachu a pachov z bielizne, vrátane tabakového dymu.

Kondenzátorové sušičky s tepelným čerpadlom sa môžu pochváliť jedinečným systémom TwinAir. Počas obojsmerného otáčania prichádza do bubna dvoma vzduchovými kanálmi teplý a studený vzduch. Okrem toho, že sa bielizeň dokonale usuší, bude tiež vyrovnaná vďaka parnej technológii. A to je dobrá správa pre tých, ktorých unavuje žehlenie. Para je ideálna nielen na žehlenie, ale aj na osvieženie bielizne, ktorá nie je špinavá – napríklad deky alebo zimné bundy. Gorenje vytvorilo aj špeciálny režim sušenia GentleCare, ktorý používa nižšiu teplotu na ochranu najjemnejších tkanín.

Zárukou dokonalých výsledkov sušenia je šesť inteligentných senzorov. Ide o „mozog“, ktorý automaticky upravuje proces sušenia v závislosti od zvoleného programu a druhu bielizne.